УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМ ОЗДОРОВЛЕННЯМ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМ ОЗДОРОВЛЕННЯМ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ
Альтернативное Название: СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МЕХАНИЗМОВ ГОСУДАРСТВЕННОГО УПРАВЛЕНИЯ Финансовым оздоровлением ПРОМЫШЛЕННЫХ ПРЕДПРИЯТИЙ
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовується актуальність теми дисертаційної роботи, визначаються проблемні питання, що потребують подальшого дослідження і розробки, формулюються мета, завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, розкриваються наукова новизна, практичне значення отриманих результатів, наводяться відомості про їх апробацію.


У першому розділі«Наукові засади державного управління оздоровленням господарської діяльності підприємств» визначено сутність та механізми державного управління оздоровленням господарського середовища. На підставі аналізу вітчизняної та зарубіжної наукової літератури автором дисертації запропоновано розуміти господарське середовище як загальні умови функціонування основних ринків (товарів та послуг, праці, капіталу, грошей) та об’єктів ринкової інфраструктури. Залежно від умов функціонування ринків, які створює держава, господарське середовище в країні може бути задовільним (ефективним), незадовільним або кризовим. Стан господарського середовища є зовнішнім чинником по відношенню до окремого підприємства, який впливає на його фінансовий стан.


Основними завданнями державного управління оздоровленням господарського середовища є забезпечення постійного та зручного доступу підприємств до ринків основних ресурсів виробництва; створення умов для ринкового формування цін на товари та ресурси; скорочення витрат обігу для операторів ринків; зменшення витрат підприємств на придбання ресурсів виробництва з метою зниження собівартості продукції та збільшення чистого прибутку.


Сутність оздоровлення господарського середовища (зовнішніх умов функціонування підприємств) та фінансового стану підприємств полягає в реалізації антикризової функції держави, що полягає в оцінці реального стану економіки підприємств і господарського середовища на основі аналізу ключових показників (фінансові показники, кількість збиткових підприємств і підприємств-банкрутів, прибутковість інвестованого капіталу, обсяги зарубіжних інвестицій, рівень безробіття тощо), управлінні фінансовими ресурсами, запровадженні організаційних заходів щодо запобігання та подолання кризових явищ в економіці (держави, регіону, міста, підприємства).


 


Загальний механізм державного управління оздоровленням господарського середовища – це система органів влади з відповідними функціями, законодавчих норм і правил, окремих методів управління та процедур формування рішень або правил їх прийняття, які в комплексі постійно (автоматично) впливають на поліпшення господарського середовища та його складових. Будь-який механізм державного управління є цілісною системою, яка у свою чергу складається з конкретних управлінських механізмів (інструментів), серед яких можна виокремити провідний механізм управління – елемент системи управління, що забезпечує основний вплив на цільові показники результативності державної системи управління даною сферою діяльності. Відповідно до законодавчо закріплених функцій, провідним механізмом оздоровлення фінансового стану підприємств доцільно вважати державну систему виявлення симптомів потенційного банкрутства та протидії йому шляхом санації, реструктуризації, реорганізації чи ліквідації підприємств (рис. 1).

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)