УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМИ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ ЧЕРЕЗ КАЗНАЧЕЙСЬКУ СИСТЕМУ




  • скачать файл:
title:
УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ РЕГІОНАЛЬНИМИ ФІНАНСОВИМИ РЕСУРСАМИ ЧЕРЕЗ КАЗНАЧЕЙСЬКУ СИСТЕМУ
Альтернативное Название: СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МЕХАНИЗМОВ ГОСУДАРСТВЕННОГО УПРАВЛЕНИЯ РЕГИОНАЛЬНЫМИ ФИНАНСОВЫМИ РЕСУРСАМИ ЧЕРЕЗ казначейскую систему
Тип: synopsis
summary:

Розділ 1. “Теоретико-методологічні засади формування механізмів державного управління фінансовим забезпеченням”. Реформування економіки України в частині управління фінансовими ресурсами в останні роки знаходить усе більше розуміння як усередині країни, так і за її межами. Це сприяє інтегруванню України в єдине світове співтовариство. Зокрема, найбільш яскраво це проявилося при запровадженні казначейської системи виконання державного та місцевих бюджетів.


Утворення Державного казначейства має певні об’єктивні передумови. Розвиток держави завжди зумовлював існування таких структур, які б забезпечували реалізацію її основних завдань та функцій.


В роботі  констатується, що чинна до створення казначейства банківська система вико­нання бюджету не вирішувала в повній мірі першочергових задач з якісного та прозорого використання бюджетних коштів.


Зазначено, що система обліку доходів не дозволяла своєчасно отримувати інформацію про обсяг надходжень, що, в свою чергу, негативно позначалося на точності короткострокових прогнозів про податки та платежі, на встановленні реальних лімітів з витрат, передбачених в бюджеті, на своєчасності фінансування.


При цьому фіксування витрат бюджетних коштів в обліко­вих регістрах здійснювалося лише на стадії платежу, коли можливість маневрування фінансовими ресурсами була вже прак­тично втрачена. 


Фінансова звітність з виконання бюджетів в багатьох випадках не відповідала основним вимогам, які висуваються до бухгалтерських регістрів, - достовірності та своєчасності, що в цілому не давало можливості визначити дійсні потреби за тією чи іншою статтею бюджету.


Результатом пошуку оптимального розв’язання виявлених недоліків у державному управлінні фінансовими ресурсами й постало введення в дію казначейського механізму обслуговування бюджетних коштів, направленого на забезпечення постійного контролю за їх ефективним та обов’язково цільовим використанням.


Досягнута з часом підконтрольність виконання бюджетів, своєчасність та оперативність отримання звітних даних у реальному режимі підтвердила, що в сучасних умовах Державне казначейство є саме таким інструментом, через який досягається ефективне й прозоре налаштування роботи з управління бюджетними потоками.


 


Наведені у табл. 1 дані дають змогу дійти висновку щодо участі кожного регіону у загальному обсязі документообігу в системі електронних міжбанківських переказів Національного банку України та внутрішній платіжній системі у 2005 році. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)