ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ АВТОМОБІЛЕБУДУВАННЯ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ АВТОМОБІЛЕБУДУВАННЯ В УКРАЇНІ
Альтернативное Название: ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ РАЗВИТИЯ АВТОМОБИЛЕСТРОЕНИЯ В УКРАИНЕ
Тип: synopsis
summary:

У першому розділі “Наукові засади державного регулювання розвитку автомобілебудування розглянуто економічний зміст державного регулювання розвитку автомобілебудування, виявлено особливості автомобілебудування як об’єкта державного регулювання, розглянуто і систематизовано функції та принципи державного регулювання розвитку автомобілебудування.


В контексті розкриття змісту державного регулювання в автомобілебудуванні дисертантом проаналізовані як управлінські, так і економічні аспекти. Значний внесок у розвиток теорії та практики державного управління в Україні зробили В. Бакуменко, В. Бодров, А. Дєгтяр, В. Князєв, М. Корецький, В. Луговий, Н. Нижник, В. Юрчишин. Однак спостерігаються тенденції ототожнення державного управління та державного регулювання (Н. Нижника, В. Ківалова), хоча ці поняття різні. Відсутнє визначення державного регулювання розвитку автомобілебудування, неоднозначним є розуміння об’єкта державного регулювання, його принципів та функцій, недостатньо уваги приділено впливу зовнішнього середовища на систему державного регулювання у цій галузі, що потребує додаткового вивчення. Саме тому були проаналізовані здобутки дослідників об’єкта державного регулювання, його принципів та функцій (Г. Атаманчука, В. Малиновського, Н. Нижника, Ю. Пирожкової та інших). Використовувалися надбання науковців, що стосуються проблеми розвитку галузі автомобілебудування, а саме В. Басова, А. Васильєва, А. Мілашевича, К. Гапотченко, В. Гіжевського, Г. Семенова, В. Развадовського та інших.


Державне управління автомобілебудуванням розглядається в дисертаційній роботі в контексті суб’єкт-об’єктних відносин (рис. 1).


Стосовно держави як системи в якості суб’єкта виступає керуюча підсистема державного управління, що складається з наступних елементів: структура управління; процес управління; керуючі органи; управлінські відносини; організація управління; методи управління; техніка управління, які використовуються на різних рівнях управлінської діяльності.


З урахуванням вже існуючих визначень запропоновано наступне тлумачення державного регулювання розвитку автомобілебудування, а саме як цілеспрямований вплив держави як суб’єкта управління на суспільні відносини в сфері організації та функціонування автомобілебудування, сутність якого полягає в організації ефективної діяльності автомобілебудівних підприємств та стимулюванні їх розвитку.


 


Об’єктами державного регулювання доцільно вважати окремі галузі соціально-економічного життя, зокрема й автомобілебудування як підгалузь машинобудування, що регулюються за допомогою нормативно-правових актів. Отже, автомобілебудування виступає специфічним об’єктом державного регулювання, який має велике значення для розвитку економіки. Однак до цього часу немає, на жаль, ні офіційного визначення автомобілебудування, ні базового нормативно-правового акта у сфері відносин автомобілебудівних підприємств, що, безперечно, впливає на державне регулювання та механізм державного впливу у сфері автомобілебудування загалом.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)