РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
title:
РЕАЛІЗАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СФЕРІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
Альтернативное Название: РЕАЛИЗАЦИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ ПОЛИТИКИ В СФЕРЕ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ НАЦИОНАЛЬНОЙ ЭКОНОМИКИ
Тип: synopsis
summary:

У вступі розкрито сутність і стан проблеми, що вирішується; обґрунтовано актуальність обраної теми; визначено мету й завдання дослідження, його наукову новизну, встановлено практичну корисність одержаних результатів; наведено дані щодо апробації цих результатів та їх опублікування.


У першому розділі “Теоретико-методологічні засади державної політики у сфері економічної безпеки національної економіки”визначено, що державній політиці по праву належить ключова роль у формуванні економічних процесів. Зародження та розвиток термінології і проблематики економічної безпеки в Україні тісно пов’язані з освітою й активною роботою Ради національної безпеки і оборони України, в рамках якої визрівала державна стратегія економічної безпеки України. На жаль, виявляється, що більшість заходів не реалізується, багато найважливіших урядових документів не проходить необхідної експертизи з погляду економічної безпеки, і, незважаючи на контури стратегії економічної безпеки, що сформувалися, роботи в цій сфері украй недостатні. Тому для кращого розуміння сутності державної політики у сфері економічної безпеки розглянемо її з таких позицій.


По-перше, сутність економічної безпеки можна визначити як ресурсну складову національної безпеки, яка забезпечує здатність суспільства й держави підтримувати та відтворювати механізми реалізації й захисту національних інтересів для прогресивного розвитку. Специфіка ж економічної безпеки, на наш погляд, полягає у вирішенні завдань забезпечення задоволення матеріальних потреб суспільної системи. Для державної політики при визначенні сутності економічної безпеки найбільш актуальними стають такі інтеграційні питання, як приєднання України до СОТ. І від того, наскільки ефективно Україна братиме участь у цій конкурентній боротьбі, в конкуренції високих технологій, визначаючи сукупність проблем, за якими треба не тільки оцінити свої можливості, а й вжити ефективних заходів, залежатиме економічна безпека.


По-друге, слід визначити мету економічної безпеки. Виходячи з діючих концепцій, метою економічної безпеки є створення умов, при яких забезпечуються: гарантований захист національних інтересів, соціально спрямований розвиток країни в цілому, достатній оборонний потенціал навіть за найсприятливіших умов розвитку внутрішніх і зовнішніх процесів.


По-третє, слід визначити функції економічної безпеки. Економічна безпека є, таким чином, одним з найважливіших державних і правових інститутів, основні функції якого полягають в розробці та проведенні системи заходів для комплексної реалізації національних інтересів і завданні параметрів динамічного розвитку економіки.


 


По-четверте, слід визначити принципи забезпечення економічної безпеки. Забезпечення економічної безпеки має базуватися на таких принципах: розробка стратегії економічної безпеки як складової стратегії національної безпеки; протидія інтересам джерел потенційної економічної небезпеки; моніторинг та індикативний аналіз об’єктивних показників стану економіки; проведення активної інвестиційної політики; технологічне вдосконалення як умова прогресу і стійкого розвитку економіки; цільове управління в зовнішньоекономічній діяльності; ефективна взаємодія державних органів у ході реалізації стратегії економічної безпеки.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)