МЕХАНІЗМ державної РЕГУЛЯТОРНОЇ політики У СФЕРІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМ державної РЕГУЛЯТОРНОЇ політики У СФЕРІ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
Альтернативное Название: МЕХАНИЗМ государственной РЕГУЛЯТОРНОЙ политики В сфере ХОЗЯЙСТВЕННОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ
Тип: synopsis
summary:

У першому розділі “Теоретико-методичні засади регуляторної політики держави” – розкрито сутність поняття “регуляторна політика”, здійснено аналіз зарубіжного досвіду запровадження регуляторної політики, обґрунтовано структуру механізму регуляторної політики та розроблено методику оцінювання застосування механізму регуляторної політики.


В українській науковій термінології використовуються два терміни – “регуляторна політика” та “регулятивна політика”, які є синонімами терміна “regulatory poliсy”, що застосовується в англійській мові. Оскільки у правовій науці склалася усталена точка зору, що однією з функцій права є регулятивна функція, то у наукових працях та нормативно-правових актах значного поширення набув термін “регулятивна політика”. Вчені-економісти, здебільшого, використовують термін “регуляторна політика”, під яким більшість з них розуміє регулювання економіки в цілому, чи окремих її сфер, залишаючи поза увагою той аспект регуляторної політики, який спрямований на поліпшення якості державно-управлінської діяльності.


 


У вітчизняному законодавстві набуло поширення поняття “державна регуляторна політика у сфері господарської діяльності”, під яким розуміється регуляторна діяльність як органів державної влади, так і органів місцевого самоврядування. На нашу думку, цей термін адекватно не відображає всіх рівнів здійснення регуляторного впливу. Сутність останніх краще виражати терміном “регуляторна політика органів державної влади та місцевого самоврядування у сфері господарської діяльності”, або у спрощеному та більш лаконічному варіанті – “регуляторна політика”. Таким чином, регуляторна політика у сфері господарської діяльності – це напрям політики держави, спрямований на поліпшення якості державного управління та місцевого самоврядування у сфері господарської діяльності, шляхом законодавчого визначення процедури підготовки, прийняття, відстеження ефективності дії та перегляду регуляторних актів щодо регулювання сфери господарської діяльності.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)