ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ СОГЛАСНО СОЦИАЛЬНО - ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КОНЦЕПЦИИ УПРАВЛЕНИЯ



title:
ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ ПРЕДПРИЯТИЙ СОГЛАСНО СОЦИАЛЬНО - ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КОНЦЕПЦИИ УПРАВЛЕНИЯ
Альтернативное Название: ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ЗГОДНЕ СОЦІАЛЬНО - ЕКОЛОГІЧНІЙ КОНЦЕПЦІЇ УПРАВЛІННЯ
Тип: synopsis
summary:

Розділ 1. Сутність і принципи соціально-екологічної концепції державного управління. У розділі теоретично обґрунтовано необхідність спільного розвитку соціально-екологічної концепції державного управління та системи менеджменту підприємств. Визначено роль соціально-екологічної концепції управління в узгодженні цілей держави та підприємств. Розглянуто сутність та характеристики біосоціальних систем. Проаналізовано принципи соціально-екологічного державного управління в зарубіжних країнах, а саме: в країнах Європейського Союзу, США та Російській Федерації.


Визначено, що істотною проблемою застосування соціальних, економічних, екологічних і інституціональних індикаторів до аналізу стійкості розвитку держави є те, що при такому підході не враховуються історично сформовані особливості біосоціальних систем усередині держави, а апріорі передбачається "рівний статус" цих територіальних утворень щодо вкладу у стійкість країни.


Аргументовано, що аналіз моніторингу життєздатного розвитку країни доцільно реалізувати на базі представлення її як системи, що самоорганізується. При цьому в якості частини цієї системи варто розглядати не соціально-економічні, а так звані біосоціальні системи (БСС). Біосоціальні системи - це об'єднання індивідів, що сформувалися еволюційно на визначеній території, які мають власну структуру і свої механізми природно-історичного розвитку. Основна відмінність між соціально-економічними і біосоціальними системами полягає в тім, що в БСС враховуються природно-історичні особливості територій усередині держави, а також передбачається вплив біологічної природи індивіда на його комплекс визначення цілей, рівень соціалізації. При розгляданні соціально-економічних систем на цьому увага не акцентується. З цих позицій для будь-якої держави саме біосоціальні системи більш підходять на роль об'єктів управління в стратегічному плані.


 


Запропоновано в якості біосоціальних систем в Україні розглядати території, які в економіці називаються макрорегіонами. Їх визначають як історично сформовані чи, ті, які формуються в процесі розвитку продуктивних сил території, що об'єктивно відображують територіальний поділ праці.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)