ФОРМУВАННЯ ДЕРЖАВНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ



title:
ФОРМУВАННЯ ДЕРЖАВНОГО МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ
Альтернативное Название: ФОРМИРОВАНИЕ ГОСУДАРСТВЕННОГО МЕХАНИЗМА УПРАВЛЕНИЯ ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТЬЮ
Тип: synopsis
summary:

Розділ 1. Теоретичні та методологічні основи стратегії державного управління економічною безпекою підприємництва. В існуванні й ефективному функціонуванні економічної безпеки підприємництва зацікавлено як само підприємництво, так і держава. У соціально орієнтованій ринковій економіці держава виконує функції, більшість з яких спрямована на забезпечення ефективності підприємницької діяльності. Вона формує правила гри і погоджує інтереси економічних і політичних агентів на основі реалізації принципів взаємної зацікавленості.


У першому розділі дисертаційній роботи на основі аналізу наукової літератури, присвяченої питанням економічної безпеки, було уточнено поняття "економічна безпека підприємництва" введенням до наукового обігу поняття "ядро економічної безпеки підприємництва". На цій основі були змістовно структуровані функції упереджувального та кризового державного управління.


Визначено задачі, які має вирішувати система управління економічною безпекою в Україні: формування стратегій економічної безпеки і забезпечення ефективного функціонування економіки, здійснення цілеспрямованої координації  взаємодії економічних і політичних інститутів, узгодження інтересів і стратегій підприємництва, держави і суспільства, захист економічної і соціальної справедливості.


Ядро економічної безпеки підприємництва визначено як соціальне партнерство, що відбиває історично обумовлений компроміс інтересів головних суб'єктів сучасного соціально орієнтованого ринкового господарства і виражає необхідність соціального миру як однієї з основних умов політичної, соціальної й економічної стабільності. Для цілей державного управління була розроблена змістовна структура економічної безпеки підприємництва (цілі, функції, агенти, механізми). Схема структури подана на рис.1.


Дисертантом розроблений комплексний підхід до управління економічною безпекою підприємництва, який передбачає поєднання принципів, функцій, методів, стратегій і технологій управління безпекою на всіх рівнях.


 


Він спрямований на своєчасне вирішення соціально-економічних проблем, оптимальний розподіл повноважень у процесі прийняття рішень, вибір стратегії й тактики підприємництва і держави, адекватних сучасним ринковим умовам. Комплексний підхід включає упереджувальний та антикризовий підходи до управління економічною безпекою підприємництва. Упереджувальне управління розкрито як погоджене і координоване на всіх рівнях планування стратегічних позицій розвитку підприємництва, а також аналіз, прогнозування і управління змінами майбутнього.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины