ВИСТАВКОВО-ЯРМАРКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
ВИСТАВКОВО-ЯРМАРКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІДПРИЄМСТВА
Альтернативное Название: ВЫСТАВОЧНО-ЯРМАРОЧНАЯ ДЕЯТЕЛЬНОСТЬ ПРЕДПРИЯТИЯ
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано його мету та завдання, визначено методологічну основу і методи дослідження, висвітлено наукову новизну, теоретичне та практичне значення отриманих результатів, подано відомості про їхню апробацію.


У розділі 1 "Виставково-ярмаркова діяльність в системі маркетингових комунікацій підприємства" досліджено базові положення теорії маркетингової політики комунікацій, визначено роль виставок/ярмарків у маркетинговій діяльності підприємства як одного з найголовніших елементів його комунікативної політики.   


Сьогодні виставки та ярмарки мають багато спільних рис. Основними відмінностями між ними є наявність безпосередніх продажів на ярмарках, чого немає на виставках. Тому виставка - це показ продукції та послуг промислового та споживчого призначення з метою інформування, комунікації та укладання контрактів. Ярмарок є показом продукції та послуг промислового та споживчого призначення не тільки з метою інформування, комунікації та укладання контрактів, а й з метою безпосередньої їх реалізації. Однак на будь-якій виставці існують елементи ярмаркової торгівлі і навпаки. Ці терміни можуть мати дещо різні організаційні форми, проте є близькими за змістом заходами. Отже, зважаючи на мовні бар’єри, думки та визначення багатьох науковців виставково-ярмаркової справи та взаємне переплетення їхніх сутнісних значень виставки та ярмарки можна розглядати як єдиний засіб маркетингових комунікацій.


У маркетингу виставково-ярмаркова діяльність виокремилась як ефективний та впливовий елемент комунікативної політики. Виставки/ярмарки виступають як засіб, за допомогою якого відбувається перетин інформації на багатьох рівнях, її аналіз та обробка. Дослідження виставково-ярмаркової діяльності  дає підстави стверджувати, що виставки/ярмарки є інтегрованими комунікаціями, оскільки включають в себе особовий та безособовий аспекти. Безособовий аспект реалізується за допомогою таких засобів як реклама, PR, стенд (його стиль – технократичний, гостинний, фундаментальний, ігровий; освітлення; кольорова гама; оформлення). Особові комунікації реалізуються через особову техніку комунікацій, яка включає й техніку мови, тобто вміння вести розмову, й особисті якості персоналу стенду.


Успіх комунікацій на виставках/ярмарках та в період підготовки до участі в них залежить від таких факторів: своєчасність, наявність спеціальних радників, уважне стеження за конкурентами, визначення ефективності кожної комунікативної акції, поінформованість.


Дослідження організаційно-правових аспектів забезпечення виставково-ярмаркової діяльності дають підстави стверджувати, що найбільшими структурами, що здійснюють координацію виставково-ярмаркової діяльності у світі, можна вважати міжнародну асоціацію виставкової індустрії (UFI)- громадську неприбуткову організацію, мета якої – сприяння розвитку міжнародної торгівлі через діяльність її членів та міжнародне бюро виставок (МБВ) – єдину міжурядову організацію, що створена для нагляду за виконанням положень Паризької конвенції 1928 року, а також для реалізації практичних питань, які пов’язані з організацією та проведенням міжнародних виставок/ярмарків. Переважна більшість країн світу, на відміну від України, мають спеціальне законодавство, що регулює виставково-ярмаркову діяльність на рівні законів і законодавчих актів. Це суттєво полегшує роботу підприємств, задіяних в цій сфері діяльності.


Трансформація сутності виставок/ярмарків в інструмент багатопланових маркетингових комунікацій зробила їх не тільки ареною гострої конкурентної боротьби, але й полем, де можливе порівняння того кращого, що є у підприємств, і найбільш цінується споживачами. Одним із методів такого порівняння є бенчмаркінг, тобто систематизована діяльність, спрямована на пошук, оцінку та навчання на кращих прикладах. Існує багато видів бенчмаркінгу: внутрішній, конкурентний, функціональний, загальний, глобальний, асоціативний, операційний, стратегічний, бенчмаркінг клієнта. Сфера застосування бенчмаркінгу майже не обмежена. Однак ще й досі немає єдиної класифікації різновидів бенчмаркінгу. Бенчмаркінг взагалі є мистецтвом виявлення найкращих з існуючих практик. У своєму широкому розумінні він присутній і на виставці/ярмарку. Ми пропонуємо виділити його в окремий вид як "виставковий". Сутністю виставкового бенчмаркінгу є Правила роботи з інформаційними потоками, що застосовуються у бенчмаркінгу, доцільно використовувати і для виставкового бенчмаркінгу: організація системного збору інформації, оцінка актуальності, накопичення, аналіз інформації спеціалістами, доведення інформації до осіб, що приймають рішення на її основі.


 


Як показує практика, у більшості випадків навіть при безпосередньому візиті на підприємство, візитери не отримують яку-небудь конфіденційну інформацію, особливо на рівні вищого менеджменту. На українських підприємствах, як правило, це обумовлюється низьким рівнем проведення бенчмаркінгових проектів, а також психологією експонента. У цьому контексті виставки/ярмарки мають величезну перевагу, оскільки не вимагають жодних прямих зобов’язань.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)