КАЧЕСТВЕННОЕ ПРЕВРАЩЕНИЕ СИСТЕМЫ УПРАВЛЕНИЕ НА УРОВНЕ РАЙОННЫХ ГОСУДАРСТВЕННЫХ АДМИНИСТРАЦИЙ




  • скачать файл:
title:
КАЧЕСТВЕННОЕ ПРЕВРАЩЕНИЕ СИСТЕМЫ УПРАВЛЕНИЕ НА УРОВНЕ РАЙОННЫХ ГОСУДАРСТВЕННЫХ АДМИНИСТРАЦИЙ
Альтернативное Название: ЯКІСНЕ ПЕРЕТВОРЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ НА РІВНІ РАЙОННИХ ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, визначено стан її наукової розробки, розкрито зв’язок з науковими проектами, програмами, планами, сформульовано мету, задачі, об’єкт, предмет і методи дослідження, а також наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наведено відомості про їх апробацію та публікацію.


Перший розділ“Наукові засади якісного перетворення системи державного управління” – містить результати дослідження щодо теоретичного та науково-методичного забезпечення адміністративного реформування на рівні територіальних органів виконавчої влади, визначення особливостей та специфіки організаційно-правових засад діяльності місцевих державних адміністрацій районного рівня як суб’єктів і об’єктів управління.


На підставі узагальнення теоретико-методологічних засад державного управління, у дисертації дістало подальшого розвитку розкриття змісту поняття “якісне перетворення системи управління”, під яким розуміється процес забезпечення переходу від існуючого стану її характеристик до бажаного, що передбачає: урахування особливостей діяльності РДА як суб’єктів і об’єктів управління; уточнення складу елементів системи управління та досягнення їх збалансованості; узгодження управлінських нововведень з трансформаційними процесами, передбаченими стратегією розвитку керованих об’єктів. Це зумовило логіку та зміст дослідження якісного перетворення системи управління на рівні РДА.


Як базовий рівень загальної ієрархії виконавчої влади РДА виступає об’єктом управління у відносинах з обласною державною адміністрацією (ОДА) та центральними органами виконавчої влади (ЦОВВ). З іншого боку, РДА - суб’єкт управління відносно всіх сфер життєдіяльності населення району. Подвійний статус РДА є причиною протиріччя у діяльності установи між необхідністю жорсткого підпорядкування рішенням вищестоящих органів влади і потребою підвищення самостійності у керуванні складним об’єктом. РДА – не єдиний суб’єкт управління в районі, вона поділяє ці функції з органами місцевого самоврядування. З цим пов’язане друге протиріччя: між розвитком в Україні громадянського суспільства (посиленням впливу на життя у районі органів місцевого самоврядування) і зміцненням дієздатності держави, тобто укріпленням усіх ланок виконавчої влади. Їх розв’язання потребує системного і ситуаційного підходу.


Дослідження сучасних організаційно-правових засад функціонування районних державних адміністрацій, форм та методів правового регулювання управлінських процесів дозволило зробити висновок про необхідність посилення уваги до дотримання вимог чинного законодавства. Це підтверджується виявленою в процесі обстеження наявністю їх порушення при виданні актів головами РДА на прикладі Харківської області (від 8 до 10 % від загальної кількості актів на рік). Питома вага різних видів порушень законодавства наведена на рис. 1.


 


Зважаючи на те, що діяльність місцевих органів виконавчої влади є регульованою і керованою, розглянуто питання та доведено необхідність виокремлення правового забезпечення як відносно самостійного елемента системи управління РДА, що виступає в якості первісного джерела інформації; основи формування кадрового складу; бази структурно-функціональної побудови системи управління; регламентації технології та методів управління.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)