Державна політика у сферах державного і регіонального УПРАВЛІННЯ розвитком житлово-комунального господарства




  • скачать файл:
title:
Державна політика у сферах державного і регіонального УПРАВЛІННЯ розвитком житлово-комунального господарства
Альтернативное Название: Государственная политика в сферах государственного и регионального УПРАВЛЕНИЯ развитием жилищно-коммунального хозяйства
Тип: synopsis
summary:

Розділ 1. “Соціально-економічна оцінка державної політики у сферах державного і регіонального управління розвитком житлово-комунального господарства”. В регіональному аспекті метою державної політики щодо розвитку житлово-комунального господарства є створення умов для повного задоволення в обсягах і структурі потреб населення різних регіонів. При цьому необхідно зважати, що однакове задоволення потреб жителів різних регіонів не слід розуміти виключно як досягнення однакового рівня регіональних норм.


Досягнення цієї мети передбачає забезпечення оптимізації розміщення житлово-комунальних господарств. Формування житлово-комунальних господарств з цієї точки зору передбачає врахування відповідності розміщення об’єктів ЖКГ потребам населення, економію витрат праці та подолання просторого розриву між елементами виробництва житлово-комунального господарства, забезпеченість планомірності керованості процесів розміщення об’єктів та їх орієнтацію на досягнення високої економічної ефективності господарської діяльності. Тобто раціональна регіональна організація житлово-комунального господарства створює передумови стабілізації трудових ресурсів у регіонах. Закріплення там робочої сили сприяє розвитку продуктивних сил.     


Для житлово-комунального господарства як складової частини регіональної економіки характерні практично ті ж тенденції, що і для економіки в цілому. Останнє десятиліття (90-ті рр. ХХ ст.), як відомо, характеризувалось значним зниженням виробництва і практично всіх макроекономічних показників. І це не могло не позначитись на розвитку житлово-комунального господарства.


В останні 10-15 років у цьому сегменті економіки відбулись суттєві зміни. Так, у 80-ті роки минулого століття за масштабами житлового будівництва на душу населення Україна випереджала розвинуті країни світу. Відповідно високими були і масштаби поліпшення житлових умов тих, хто вселявся у нові квартири або поліпшував свої будинки.


Разом з тим змінювалась структура житлового фонду у бік збільшення частки капітальних житлових будинків, з’явились нові будівельні матеріали, поліпшувалось планування квартир, зростала їх комфортність. Підвищувалась частка багатоповерхових будинків. А це обумовлювало оснащення їх вантажопасажирськими ліфтами, електроплитами, пожежною сигналізацією і системою сміттєвидалення.


В умовах зростаючої урбанізації зростає різного роду навантаження на людський організм. У цих умовах житло покликане пом’якшити це навантаження, перш за все, за рахунок раціоналізації його функціонально-просторової організації. При плануванні житла все більш забезпечувалось розмежування зон для спокійних, професійних занять, для забезпечення повноцінного відпочинку і сну тощо. Особлива увага надавалась якості житлових умов, які сприяли б повноцінному вихованню дітей. А це потребує просторового відділення дітей від дорослих. Тобто важлива роль надається рівню комфортності всієї зони проживання (транспортна доступність, розміри земельної зони, інші показники благоустрою району проживання).


Дев’яності роки дещо змінили цю тенденцію не на краще. Масштаби введення в дію житлового фонду різко зменшились і житлова проблема стала ще гострішою, однією з найважливіших соціально-економічних проблем. Дефіцит житла, недостатньо повне задоволення потреб сім’ї у відповідних житлово-побутових умовах негативно позначається на вихованні дітей.


 


Аналіз статистичних даних свідчить, що найбільше зниження введення в експлуатацію житла відбулось за рахунок державної форми власності. І ця тенденція характерна як для міської, так і для сільської місцевості.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)