Організація роботи інформаційної системи бухгалтерського обліку в автоматизованому режимі




  • скачать файл:
title:
Організація роботи інформаційної системи бухгалтерського обліку в автоматизованому режимі
Тип: article
summary:

 

У попередніх питаннях розглянуто проблеми відображення предмету, об’єктів і процесів у бухгалтерському обліку на підприємствах харчової промисловості, сформульовано методику побудови алгоритмів збору та представлення його даних в інформаційній обліковій системі.

Як справедливо зазначає С.В. Івахненков, усі способи обробки облікової інформації в системі бухгалтерського обліку можна поділити на три види: паперовий, механізований і комп’ютеризований (автоматизований), залежно від виду обчислювальної техніки, що застосовується. Перші два методи можна об’єднати під загальною назвою безкомп’ютерний спосіб, який об’єднує паперовий та механізований, маючи на увазі не перелік технічних засобів, а саме спосіб їх використання [63, с. 81]. Однак, ще у 1991 році російські вчені Л.М. Полковський, С.А. Зайдман і М.Є. Беркович, досліджуючи питання автоматизації обліку на базі персональних ЕОМ, прийшли до висновку, що "Використання в обліковому процесі технічних засобів обробки інформації завжди пов’язано з вирішенням головного питання – розподілом робіт між людиною і машиною" [135, с. 5].

Разом з тим варто зазначити, що при цьому насамперед треба визначитись з місцем обчислювальної техніки у формуванні інформаційної бухгалтерської системи. Вона може бути механічно "вмонтована" у вже традиційний процес формування інформації, тобто, використана як технічний засіб фіксації, зберігання, опрацювання даних. Очевидно, що при цьому ефективність використання техніки буде невисокою. Для усунення цього необхідно переглянути весь процес управління, провести низку організаційно-технічних заходів, починаючи від визначення варіантів первинного носія інформації, розробки кодів, шифрів, і завершуючи складанням як зовнішньої фінансової, так і внутрішньої оперативної звітності.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)