Роль інтелектуальної власності в інноваційному розвитку промислових підприємств




  • скачать файл:
title:
Роль інтелектуальної власності в інноваційному розвитку промислових підприємств
Тип: article
summary:

 

Зміни, які відбулися в науковій системі України за останніх десять років, в основному відповідали умовам жорсткої державної консервативної політики, за якою наукова та інноваційна сфери стали непріоритетними в системі державної підтримки. Наслідком реалізації такої політики є відставання України від держав, що здійснюють прогресивну або наступальну науково-технічну та інноваційну політику.

У зв’язку з розвитком і розширенням ринку науково-технічної продукції першочергове значення набувають механізми залучення інтелектуальної власності в господарський обіг.

Для цього необхідно на законодавчому рівні з метою стимулювання створення, охорони і використання інтелектуальної власності при здійсненні інноваційної діяльності закріпити відповідні положення, спрямовані на регулювання  відносин авторів і роботодавців; оподаткування фізичних і юридичних осіб; діяльності державних органів управління, зокрема, патентних відомств; відносин у частині морального і реального стимулювання. Необхідна також розробка нормативно-методичної бази щодо оцінки інтелектуальної власності підприємств та її інвентаризації з включенням на баланс у вигляді нематеріальних активів, уточнення фінансово-економічних механізмів обертання і бухгалтерського обліку, створення механізму управління інтелектуальною власністю, створеної за участю держави.

Практична реалізація державних заходів дозволяє сподіватися на те, що наукова система України нарешті зможе вступити в новий етап трансформації як кількісних, так і якісних змін, які сприятимуть розвитку науки в країні і за її допомогою забезпечать перехід економіки держави на інноваційний шлях розвитку.

Обсяги інтелектуальних ресурсів, що знаходяться в господарському обігу економічних агентів країни, можна визначити за даними бухгалтерської звітності. Одним з елементів активів є нематеріальні, у складі яких відображаються інтелектуальні активи. Безпосереднє виявлення чистого обсягу інтелектуальних активів можливе лише за матеріалами первинного бухгалтерського обліку окремої компанії. На макрорівні це зробити неможливо, оскільки у фінансовій звітності цей актив окремо не виділяється, а міститься у зазначеній комплексній статті.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)