Сфера послуг як економічне середовище оподаткування




  • скачать файл:
title:
Сфера послуг як економічне середовище оподаткування
Тип: article
summary:

 

Основною метою соціально-економічних перетворень в Україні є становлення системи господарювання, що базується на ринкових засадах. Тому вдосконалення фінансових відносин у економіці постає як одна з найбільш важливих і складних проблем економічної реформи. Особливої уваги потребує реформування податкових взаємовідносин між господарюючими суб’єктами і державою. У ринковій економіці податки стають одним з найбільш дієвих важелів  державного регулювання економіки. Від ступеня розвитку і досконалості побудови податкової системи залежить ефективне функціонування економіки в цілому.

У процесі перерозподілу ВВП податки забезпечують передачу державі частки новоствореної вартості у грошовій формі. Частина валового внутрішнього продукту, яка мобілізується в процесі справляння податків з юридичних і фізичних осіб, спрямовується на створення централізованого фонду фінансових ресурсів держави, який є основою її існування. В свою чергу, частина коштів, яка передається державі через податки, може частково повертатися у вигляді трансфертів.

Матеріальна основа податків полягає у тому, що вони є частиною грошових доходів держави. Тому держава, через використання коштів, що надходять до бюджету у процесі оподаткування, може стимулювати економічний розвиток суб’єктів господарювання, розподіляючи дані кошти на користь певного регіону або галузі.

Таким чином, податки мають подвійний характер: суспільний їх зміст полягає у тому, що вони виступають специфічною формою виробничих відносин, а матеріальний зміст – у тому, що податки є частиною вартості ВВП у грошовій формі.

Функції ж податків, як економічної категорії, випливають із функцій фінансів. Фінанси в цілому виконують три функції: формування, використання і контролю. Аналогічною за економічним змістом функцією податків є фіскальна функція, за допомогою якої здійснюється перерозподіл внутрішнього валового продукту. Дана функція реалізується через забезпечення повноти і своєчасності надходжень до бюджетів і позабюджетних цільових фондів і здійснення контролю за розподілом коштів згідно їх призначенню.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)