Регіональні особливості кругообігу оборотних засобів сільськогосподарських підприємств




  • скачать файл:
title:
Регіональні особливості кругообігу оборотних засобів сільськогосподарських підприємств
Тип: article
summary:

 

Сільськогосподарське виробництво перебуває в прямій залежності від природнокліматичних умов, які відкладають свій відбиток як на виробничий процес у цілому, так і на використання окремих факторів виробництва, у тому числі й оборотних засобів.

Луганська область перебуває в зоні ризикованого землеробства, тому тут сільське господарство ведеться в складних кліматичних умовах. Великої шкоди завдає ерозія ґрунтів, впливу якої піддалися 1215,3 тис. га сільськогосподарських угідь, із них 895,3 тис. га ріллі (відповідно 63,3 і 66,4% від усіх обстежених земель); вітрова ерозія - 1623,2 тис. га і 1265 тис. га (84,5 та 94%), а в роки з пиловими бурями практично вся територія області.

Внаслідок інтенсивного використання земель, недостатнього рівня внесення органічних добрив і туків послідовно знижується вміст гумусу в ґрунті. За розрахунками, сумарні втрати гумусу за рік внаслідок його мінералізації та втрат від ерозії становлять 1,71 тис. га площі, що обробляється. Вважається, що в умовах області зменшення вмісту гумусу в ґрунті на 0,1% веде до недобору зерна на 0,4 - 0,5%.

Таким чином, можна зробити висновок, що Луганська область перебуває в зоні ризикованого землеробства, і тому тут спостерігаються значні коливання врожайності та валових зборів зернових та інших сільськогосподарських культур. Через слабку кормову базу останніми роками відбулося зменшення поголів'я тварин, знизилася їх продуктивність.

Нестабільні природнокліматичні умови вимагають додаткових вкладень оборотних засобів у сільськогосподарське виробництво. Тобто, ведення сільськогосподарського виробництва в умовах Луганської області потребує додаткових матеріальних витрат на нівелювання погодних умов з метою отримання стабільних урожаїв. Підвищується ризик ведення господарства і як наслідок результатом цього, є підвищена собівартість продукції порівняно з іншими регіонами, які виробляють аналогічну продукцію.

Рівень витрат виробництва в рослинництві та тваринництві, як і врожайність культур і продуктивність тварин, формуються під впливом зональних природноекономічних умов розвитку сільськогосподарського виробництва, тому рівень собівартості продукції має значні зональні відмінності, які слід враховувати під час впровадження заходів щодо підвищення ефективності використання оборотних засобів сільськогосподарських підприємств.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)