Досвід реалізації агропродовольчої політики на прикладі продовольчого забезпечення держав-учасниць СНД




  • скачать файл:
title:
Досвід реалізації агропродовольчої політики на прикладі продовольчого забезпечення держав-учасниць СНД
Тип: article
summary:

 

Законом України “Про основи національної безпеки України” визначено, що основними напрямами державної політики з питань національної безпеки у зовнішньополітичній сфері є  проведення активної міжнародної політики України з метою забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами СНД [106].

Ключове значення у взаємних економічних відносинах держави-учасниці СНД надають створенню зони вільної торгівлі на просторах Співдружності з урахуванням інтересів всіх її партнерів. Координаційну роль співпраці в аграрній сфері здійснюють Міжурядова рада з питань АПК СНД, Міжурядова рада із співпраці у галузі ветеринарії і Міжурядова координаційна рада з питань насінництва СНД.

Найважливішим напрямом економічної співпраці в аграрній сфері держав Співдружності є створення спільного аграрного ринку СНД. Положенням про умови створення і функціонування спільного аграрного ринку визначено, що формування ринку здійснюється на основі послідовної інтеграції ринків окремих видів товарів і послуг.

Аналіз даних на базі доступних матеріалів (з урахуванням існуючої затримки даних) щодо стану аграрного сектора СНД [107–113] виявив, що у 2006 р. збереглися позитивні тенденції в розвитку агропромислового виробництва більшості держав Співдружності, намічені у попередні роки. Обсяг виробництва продукції сільського господарства в 2006 р. в середньому по державах Співдружності збільшився, як в 2005 р., на 3 % ( Додаток А, табл. 1).

Несприятливі погодні умови 2003 р. негативно позначилися на обсязі сільськогосподарської продукції у Молдові й Україні, де акцентувалося її зниження. Зрештою практично в усіх державах спостерігалося зростання валової продукції сільського господарства порівняно з попереднім роком (окрім Грузії – в 2002 і 2004 рр.; Казахстану – в 2004 р.; Киргизстану – в 2005 р. і Молдові – в 2006 р.). Порівняно з 2000 р. обсяг сільськогосподарського виробництва в середньому по державах Співдружності зріс на 26 %. Найбільший його приріст мав місце в Азербайджані (42 %), Вірменії (55 %), Білорусі (33 %), Грузії (37 %), Казахстані (41 %) 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)