Питання формування узгодженої агропромислової політики держав-учасниць СНД




  • скачать файл:
title:
Питання формування узгодженої агропромислової політики держав-учасниць СНД
Тип: article
summary:

 

Основною метою Комплексу спільних заходів щодо підвищення ПБ держав-учасниць СНД є формування узгодженої агропромислової політики на основі вироблення й своєчасної реалізації заходів реагування на дисбаланс продовольчих ринків, спрямованої на підвищення конкурентоспроможності АПК і досягнення на цій основі ПБ кожної з держав-учасниць СНД і Співдружності в цілому.

Комплекс спільних заходів з підвищення ПБ держав-учасниць СНД розроблено на виконання Протокольного рішення Ради глав урядів СНД від 22.11.2007 р. про підвищення ПБ держав-учасниць СНД, Плану основних заходів щодо реалізації Концепції подальшого розвитку Співдружності Незалежних Держав, затвердженої Рішенням Ради глав держав СНД від 05.10.2007 р., а також з урахуванням основних положень Угоди про Спільний аграрний ринок держав-учасниць СНД від 06.03.1998 р.

В узагальненому вигляді оцінка стану ПБ населення держав-учасниць СНД визначається такими  чинниками:

фізична доступність продовольства, під якою розуміють наявність продуктів харчування на всій території країни у будь-який момент часу і в необхідному асортименті;

економічна доступність продовольства, що полягає у тому, що рівень доходів, незалежно від соціального статусу і місця проживання громадянина, дозволяє йому купувати продукти харчування, принаймні, на мінімальному рівні споживання;

безпека продовольства для споживачів, тобто можливість запобігання виробництву, реалізації та споживанню неякісних харчових продуктів, здатних завдати шкоди здоров'ю населення.

Розглядаючи ситуацію, що склалася на цей час, та  проблеми щодо забезпечення населення держав-учасниць СНД основними видами  сільськогосподарської продукції, можна простежити, що зараз відбуваються глобальні зміни на світових сільськогосподарських ринках. У багатьох економічно розвинених країнах неухильно скорочується підтримка сільськогосподарського виробництва і наступає період, коли ціни виходять на рівень, визначений локальними ринковими механізмами. Зростання рівня доходів населення сприяє зростанню попиту і цін на сільськогосподарську продукцію і продовольство. Спостерігаються постійне зростання вимог до якості продукції й розширення сфери використання сільськогосподарської продукції як сировини для виробництва біо-пального. Така ситуація не може не відобразитись на ПБ на національному рівні.

В усьому світі йде процес здорожчання продовольчих товарів, у тому числі й у державах-учасницях СНД. Останнім часом особливо стрімко зросли ціни на найважливіші види продовольства, в першу чергу на зерно і продукти його переробки, м'ясомолочну продукцію, рис, цукор.

Внутрішні ринки держав-учасниць СНД перенасичені продовольством, імпортованим із держав далекого зарубіжжя. Сільгосппродукція власного виробництва часто затребувана не повною мірою, що негативно позначається на доходах товаровиробників. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)