Методика оцінки інвестиційної привабливості та забезпечення сільськогосподарських підприємств в аграрному секторі :



title:
Методика оцінки інвестиційної привабливості та забезпечення сільськогосподарських підприємств в аграрному секторі
Тип: article
summary:

 


Постановка проблеми. Інтеграція України у світове співтовариство вимагає нового рівня розвитку національної економіки, подолання впливу негативних факторів, що стримують економічне зростання. Цього можна домогтися за рахунок реалізації інвестиційних програм, що сприяють появі і успішному закріпленню конкурентних переваг національної економіки.


У ринкових умовах найважливішим завданням на мікроекономічному рівні є оцінка інвестиційної привабливості та забезпечення сільськогосподарських підприємств з позиції фінансової стійкості та ефективності здійснення ними процесів відтворення.


Сучасне поняття інвестиційної привабливості сільськогосподарського підприємства АПК передбачає найбільш ефективне використання його ресурсного потенціалу, засноване на необхідності врахування фінансових потоків, дебіторської заборгованості і власності із застосуванням нових методів аналізу, що сприяють процесу розвитку в сільському господарстві.


Однією з характерних тенденцій розвитку світової цивілізації є процес гармонізації міжнародного обліково-фінансового законодавства, що набирає силу. Звідси виникає реальна необхідність вдосконалення обліково-інструментальної бази інвестиційного аналізу, розробки адаптивних методик його проведення, що дають можливість оцінити сільськогосподарське підприємство і врахувати вимоги потенційних інвесторів.


У цьому відношенні домінуючу роль грає обліково-аналітичне забезпечення оцінки вартості підприємства на основі дослідження грошових потоків.


В даний час розроблено показники, що визначають ефективність виробничої діяльності сільськогосподарських підприємств АПК, розраховані на базі історичної звітності та використовуються в процесі інвестиційного аналізу та прогнозування. Розробка ж методики визначення майбутніх грошових потоків і використання інструментів бухгалтерського інжинірингу з метою надання інвесторам об’єктивної та доступної інформації про інвестиційну привабливість господарюючого суб’єкта дозволить визначити вартість, яка може бути орієнтиром рішень про інвестування коштів в майновий комплекс підприємства.


Наявність невирішених питань у галузі дослідження інвестиційної привабливості сільськогосподарських підприємств зумовило необхідність системного узагальнення та розвитку теоретико-методичних положень обліково-аналітичного забезпечення оцінки інвестиційної привабливості сільськогосподарських підприємств в рамках концептуальних облікових підходів до оцінки вартості підприємства.


 


 


Ключові слова: сільськогосподарські підприємства, аграрний сектор, інвестиційне забезпечення, інвестиційна привабливість, оцінка


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины