Нечитайло Тетяна Андріївна ГЕНЕЗИС ОБРАЗУ ФІЗИЧНОГО Я У ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ



title:
Нечитайло Тетяна Андріївна ГЕНЕЗИС ОБРАЗУ ФІЗИЧНОГО Я У ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ
Альтернативное Название: Нечитайло Татьяна Андреевна ГЕНЕЗИС образа физического Я В подростковом возрасте
Тип: synopsis
summary: У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначено мету та завдання, об’єкт, предмет, вказано методи, визначено наукову новизну, теоретичне і практичне значення роботи, наведені відомості щодо апробації та впровадження результатів дослідження, подані дані про обсяг та структуру роботи.
першому розділі — «Іеоретико-методологічні засади дослідження образу фізичного Я особистості підліткового віку» презентуються результати теоретичного аналізу дослідження особливостей розвитку образу фізичного Я в період дорослішання, розкривається сутність поняття образу фізичного Я, проаналізовано специфіку генезису фізичного Я та його компонентів в період дитинства та дорослішання, висвітлені наукові позиції вчених в обгрунтуванні фізичного Я як новоутворення підліткового віку.
Концепція тілесного увійшла в науковий обіг багато століть тому. Ще в античні часи відбувалося своєрідне протиставлення тіла і душі. Так, Платон вважав, що тіло - смертне, а душа - безсмертна. У період Нового часу Р.Декарт також протиставляв душу та матерію, визначаючи тіло людини як «тілесну машину». У IXX-XX ст. в роботах багатьох зарубіжних вчених відмічався посилений інтерес до актуалізації питань тілесності. Важливу роль, в межах психоаналізу, тілесному Я індивіда надавав З.Фрейд, визначаючи його вплив на розвиток Его-структур, а також виникнення окремих психопатологій. Особлива увага тілесній організації людини приділялась У. Джемсом, який доводив, що людина має безсвідоме прагнення оберігати своє тіло. У гуманістичній концепції К.Роджерса утвержувалася позиція, згідно з якою процес самоусвідомлення починається саме зі сприйняття тілесного. К. Ізард сформулював поняття «почуття тіла», поставивши акцент на тому, що це почуття сприяє поглибленому усвідомленню взаємозв’язку тіла та розуму людини. У цьому ряду варто відтворити також позицію представника тілесно- орієнтованого напрямку в психології А. Лоуена, за якою образ тіла виконує дві важливі функції. По-перше, він слугує моделлю для свідомого уявлення про моторну активність, а по-друге, - локалізацією відчуттів.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины