Сутність та проблеми залучення позикових фінансових ресурсів малими підприємствами




  • скачать файл:
title:
Сутність та проблеми залучення позикових фінансових ресурсів малими підприємствами
Тип: article
summary:

 

Можливості та умови фінансування малих підприємств стимулюють їх активний розвиток та реалізацію економічного потенціалу. За умов відсутності власних заощаджень із метою здійснення капітальних вкладень для розширення власного виробництва, його модернізації та освоєння нових видів продукції малі підприємства прагнуть залучити довгострокові позикові ресурси і безпосередньо звертаються за кредитами до комерційних банків.

Ястремська О., Гриньов А. вважають, що для забезпечення сталого розвитку економіки України треба розв’язати низку невідкладних проблем, з-поміж яких однією з основних є підвищення ефективності використання фінансових ресурсів суб’єктів господарювання, що зумовлено принциповою зміною правил їхнього функціонування у ринковому середовищі. Тому з метою ефективного управління фінансами підприємств необхідно удосконалювати і розвивати наявні, а також розробляти нові методичні підходи, що враховують особливості трансформаційного періоду економіки України [181, с. 121].

За думкою С. Проценко, особливості малого бізнесу апріорі визначають великий динамізм та досить невеликий загальний строк існування його конкретних суб’єктів, що на макрорівні характеризується швидким темпом оновлення складових малого бізнесу. Водночас законодавче невиділення малого бізнесу у окремий специфічний сектор національної економіки призводить до невикористання потенційних можливостей цього сектору на державному рівні [144, с. 110].

Баб’як М. акцентує увагу на тому, що сам факт знаходження малого підприємництва в зоні високих економічних ризиків визначає їхню короткотривалість, а також високі ставки кредитів, які малі підприємства одержують найчастіше готівкою у приватних осіб, оскільки банківське кредитування з різних причин недоступне. Основною причиною цього є відсутність у малих підприємств достатніх для банку гарантій повернення суми боргу та відсотків за ними. Незважаючи на те, що значна частина підприємств офіційно не легалізує всього обороту і господарських операцій з метою зменшення податкової частини доходу (податки, оренда, оплата ліцензій тощо), економічні умови для малого підприємництва все таки в нинішніх умовах залишаються несприятливими. Особливої уваги у сучасному розвитку підприємництва заслуговує зовнішнє фінансування за допомогою позикового капіталу, яке є кредитним фінансуванням і має використовуватись у підприємницькій діяльності ширше, ніж це відбувається в нинішніх умовах, коли тільки за недостатності власних джерел фінансування підприємець звертається у банк за кредитом [20, с. 77-83].

 

 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)