ОПРЕДЕЛЕНИЕ ВРЕМЕНИ СРАБАТЫВАНИЯ ТОЧЕЧНЫХ ТЕПЛОВЫХ ПОЖАРНЫХ ИЗВЕЩАТЕЛЕЙ МАКСИМАЛЬНОГО ТИПА



title:
ОПРЕДЕЛЕНИЕ ВРЕМЕНИ СРАБАТЫВАНИЯ ТОЧЕЧНЫХ ТЕПЛОВЫХ ПОЖАРНЫХ ИЗВЕЩАТЕЛЕЙ МАКСИМАЛЬНОГО ТИПА
Альтернативное Название: ВИЗНАЧЕННЯ часу спрацьовування ТОЧКОВИХ ТЕПЛОВИХ пожежних сповіщувачів МАКСИМАЛЬНОГО ТИПУ
Тип: synopsis
summary:

У першому розділі приводиться аналіз характеристик теплових пожежних сповіщувачів, методів і засобів їх випробувань.


Більше половини ТПС, сертифікованих в Україні, відносяться до сповіщувачів класу А, а сповіщувачі класів D, F і G в Україні не використовуються. Для теплових пожежних сповіщувачів, величина температури спрацьовування яких дорівнює (57 ± 3) ºС, значення часу спрацьовування знаходяться в діапазоні (530 ÷ 690) с, тобто розбіжність досягає 26 %, а 19 % ºС по величині часу спрацьовування не задовольняють нормативним вимогам.


Технічні характеристики сповіщувачів, як правило, визначаються при стаціонарних випробуваннях. Показано, що при цьому мають місце похибки, зумовлені неточністю формування (вимірювання) параметрів закону зміни температури, похибка, зумовлена нестабільністю порога спрацьовування ТПС, а також методична похибка. Особливістю оперативних випробувань сповіщувачів є те, що вони, як правило, не дозволяють визначати кількісні характеристики.


            Весь комплекс математичних моделей, що описують тепловий вплив на пожежні сповіщувачі можна представити у вигляді інтегральних, зонних і диференціальних моделей. Показано, що для опису теплових процесів на початковій стадії розвитку пожежі найчастіше використовуються зонні моделі, що отримані аналітичним шляхом з використанням феноменологічних підходів. Обґрунтовано, що більш простими за структурою побудови є математичні моделі, що описують теплові процеси у осередку загоряння, які отримані експериментально стосовно до тестових осередків типу TF 1, TF 5 і TF 6 (відповідно до вимог Євростандарту EN – 54), або за допомогою методів імітаційного моделювання у сукупності з методами теорії планування експерименту.


            Обґрунтовано використання у якості математичної моделі теплового впливу на ТПС на інтервалі часу до 200 с лінійнозмінної у часі функції.


            Сформульовано основну задачу дослідження, що представлена у виді сукупності локальних задач.


            У другому розділі розглядаються математичні моделі чутливих елементів теплових пожежних сповіщувачів максимального типу.


 


            При побудові ТПС в основному використовуються явища теплового розширення і зміни механічних властивостей легкоплавких сплавів, а також ефекти Кюрі, пам'яті форми, термоелектричний, терморезистивний і тензорезистивний ефекти. Динамічні процеси в таких пожежних сповіщувачах описуються рівнянням теплопровідності, однак стосовно до кожного типу ТПС розв’язання диференційного рівняння має свої особливості, а його використання складне внаслідок громіздкості.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)