PR-інструменти та PR-технології як засоби впливу на цільові аудиторії




  • скачать файл:
title:
PR-інструменти та PR-технології як засоби впливу на цільові аудиторії
Тип: article
summary:

 

В процесі розвитку соціально-економічних відносин змінюються відносини між людьми, між капіталом та формами його організації, що зумовило становлення та розвиток PR, адже в епоху соціально-етичного маркетингу комунікації – найважливіший чинник становлення і підтримки взаємостосунків. На думку Є. Гільбо, навіть вартість сьогодні створюється не в сфері виробництва, а в сфері PR, тобто стала більш залежна від суб’єктивних факторів [67]. Сьогодні маркетологи в змозі досить результативно контролювати те, що наявні і потенційні споживачі чують про їх продукти, і здійснюють цей контроль за потоком інформації через її розміщення в ЗМІ [85, с.45].

Еволюціонуючи, PR налаштовується на зміни в суспільстві, відшукуючи нові можливості для досягнення цілей, що обумовило появу різних PR-інструментів та PR-технологій. Однак діалектика вимагає оновлення методів та засобів організації ефективної PR-діяльності. Для організації PR-діяльності варто визначитись, як мінімум, за якими соціальними та економічними принципами формувати алгоритм PR-діяльності, вид PR-впливу. 

В результаті аналіз ряду літературних джерел можна зробити висновок, що способи PR-впливу, які залучаються підприємствами, зустрічаються під різними назвами: «PR-технології» (В. Закотій) [39, с. 62], [86, с.28] «іміджеві технології» (М. Гундарин) [27, с. 56], «PR-інструменти» (А. Беленкова) [13, с.64], причому в останніх двох випадках – без пояснень формулювань. В деяких джерелах зіштовхуємось з описанням засобів PR без віднесення їх до якої-небудь конкретної групи ([7, 14, 31, 87]).

М. Горкина, А. Мамонтов, І. Манн як інструменти PR пропонують прес-реліз, ньюслетер, інформаційний лист, факт-файл, семінар, прес-конференцію, інтерв’ю, презентацію, коментарі, прес-клуб, День відкритих дверей, Інтернет-сайт, вечірку тощо [11, с.110]. А. Беленкова серед інструментарію виділяє прес-реліз, прес-кіт, прес-конференцію, презентацію, медіа-планування [13, с.64].

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)