ПРАВОВИЙ СТАТУС СУДДІ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВИЙ СТАТУС СУДДІ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дисертаційної роботи. Конституційний Суд України є досить важливою частиною механізму здійснення державної влади та покликаний не тільки забезпечувати верховенство Основного Закону, а й гарантувати в межах своїх завдань, функцій та повноважень стабільність конституційного ладу держави. За більш ніж 12 років функціонування проблемам становлення та розвитку даного державного органу було присвячено дисертаційні дослідження ряду вчених.

У той же час в юридичній науці відсутнє комплексне дослідження статусу судді Конституційного Суду України. Існування різноманітних, часом протилежних, позицій вимагає дослідження теоретичного змісту поняття правового статусу судді Конституційного Суду України та його складових. Конституційний Суд України функціонує у системі органів державної влади як досить складна організаційна структура, що призводить до існування різних форм реалізації правового статусу судді Конституційного Суду України: участі судді у конституційному судочинстві у ролі головуючого на засіданні Конституційного Суду України, Голови Конституційного Суду України та його заступників, секретаря Колегії суддів, судді-доповідача у справі та судді Конституційного Суду України.

Практичні проблеми реалізації статусу судді  Конституційного Суду України ускладнюються тим, що вітчизняне законодавство розвивається повільніше, стосовно конституційно-правових процесів, які відбуваються у державі. Невідповідність нормам Основного Закону України положень Закону України „Про Конституційний Суд України” призвела до невизначеності процедури формування складу Конституційного Суду України.

Незавершеність судово-правової реформи, наявність протиріччя у підходах до її змісту спричиняють необхідність дослідження поняття та сутності не лише судової влади у цілому, а й юридичної природи Конституційного Суду України як державного органу та органу судової влади, а також ролі та статусу судді Конституційного Суду України як основного учасника конституційного судочинства. Зазначені обставини визначають актуальність обраної теми дисертаційної роботи, її науково-практичну важливість для подальшого становлення юридичної і особливо науки конституційного права та функціонування державної влади в Україні у цілому.

Теоретичну основу для проведення даного дослідження склали праці відомих радянських, сучасних українських та зарубіжних вчених-юристів із питань конституційного права, теорії держави та права та ряду інших галузей юридичної науки: О. О. Бєлкіна, А. З. Георгіци, П. Б. Євграфова, Л. М. Завадської, В. А. Кряжкова, Л. В. Лазарєва, Л. М. Москвич, Г. О. Мурашина, Ж. І. Овсепян, М. Д. Савенка, В. М. Савицького, М. В. Савчина, В. Є. Скоморохи, М. В. Тесленко, В. П. Тихого, Г. О. Христової, Ю. Л. Шульженко та інших. Питання складу та діяльності Конституційного Суду України були предметами розробок М. І. Козюбри, В. Ф. Опришка, В. Ф. Погорілка, Ю. М. Тодики, В. М. Шаповала, Ю. С. Шемшученка, В. С. Боботова, В. М. Вітрука, Б. С. Ебзєєва, В. М. Чиркіна, Г. Штайнбергера тощо.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційна робота виконана на кафедрі правового регулювання економіки юридичного фаукультету ДВНЗ „Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана” відповідно до комплексної цільової програми „Проблеми правового забезпечення соціально-економічного та політичного розвитку України” (номер державної реєстрації 0102 U 006315).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)