СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ НАУКОВОЇ ШКОЛИ АКАДЕМІКА М.М. ПАЛАМАРЧУКА



title:
СУСПІЛЬНО-ГЕОГРАФІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ НАУКОВОЇ ШКОЛИ АКАДЕМІКА М.М. ПАЛАМАРЧУКА
Альтернативное Название: Общественно-Географическое ИССЛЕДОВАНИЯ НАУЧНОЙ ШКОЛЫ АКАДЕМИКА Н.Н. ПАЛАМАРЧУКА
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету й завдання дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі ″Теоретико-методологічні основи дослідження наукової школи академіка М.М. Паламарчука″ висвітлено питання суспільно-географічного вивчення наукових шкіл, передумови становлення та етапи розвитку наукової школи академіка М.М. Паламарчука, структуру її досліджень за науковим напрямками; обґрунтовано методичні основи дослідження наукових шкіл.


Під науковою школою ми розуміємо сукупність ідей, впроваджених у дослідження вченим-лідером та його однодумцями, наукових результатів, отриманих за певною тематикою, що відзначаються науковою новизною, якістю і фундаментальністю. Саме з таких позицій підходимо до вивчення наукової школи академіка Максима Паламарчука.


Наукова школа академіка Максима Паламарчука стала школою-лідером у географії у 7090-ті роки ХХ століття. Її становлення пов’язане з процесом розвитку науки і зумовлене необхідністю всебічного дослідження суспільно-географічних процесів в Україні і загалом у світі. В результаті системного аналізу наукових досліджень М.М. Паламарчука, його учнів і послідовників, нами визначено такі особливості становлення наукової школи академіка                              М.М. Паламарчука:


- зародження школи починається із становлення її лідера, яке розпочалося із теоретичного осмислення компонентної (галузевої) структури народного господарства України, фундаментальних досліджень цукрово-бурякового виробництва, застосування системного підходу до вивчення суспільно-географічних явищ і процесів, комплексного аналізу і пізнання регіональних утворень, а згодом і формування напрямків його наукової школи. Структуру наукової спадщини академіка М.М. Паламарчука ілюструє рис. 1.


 


- наукова школа М.М. Паламарчука сформувалася в системі академічної науки України, там само сформувався її кадровий потенціал. Завдяки підвищення рейтингу економіко-географічних досліджень в Україні створено у 1964 р. Сектор географії АН УРСР, а в ньому – відділ економічної географії, який очолив М Паламарчук. Під керівництвом Максима Паламарчука,

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины