ОЦЕНКА ГЕЛИОЭНЕРГЕТИЧЕСКИХ РЕСУРСОВ АРАВИЙСКОГО ПОЛУОСТРОВА




  • скачать файл:
title:
ОЦЕНКА ГЕЛИОЭНЕРГЕТИЧЕСКИХ РЕСУРСОВ АРАВИЙСКОГО ПОЛУОСТРОВА
Альтернативное Название: ОЦІНКА ГЕЛІОЕНЕРГЕТИЧНИХ РЕСУРСІВ АРАВІЙСКОГО ПІВОСТРОВА
Тип: synopsis
summary:

       У вступі дано обґрунтовування актуальності, наукової новизни,  практичного значення  отриманих в роботі результатів, формулюється мета і задачі дослідження, висловлені основні положення, які виносяться на захист.


        В першому розділі описуються фізико-географічні особливості і метеорологічний режим Аравійського півострова.


        Найбільший півострів на земній кулі (більше 2,7 млн. км)  розташований  на південному заході Азії. На заході він омивається Червоним морем, на півдні Аденською затокою  і Аравійським морем, на сході Оманською та Персидською затоками.  Велика частина півострова є напівпустелями і пустелями, розташованими на плоскогір'ї висотою 400-1000 м над рівнем моря. На заході, півдні і сході – гори, висота яких досягає 3600 м.  Постійних річок немає.


        Аравійський півострів по класифікації клімату Б.П. Алісова  розташовується  в тропічному поясі, тобто з переважанням протягом всього року тропічного повітря.


        Циркуляційні умови  характеризуються формуванням над півостровом області високого тиску  в зимовий сезон.   В літній період переважаючим баричним утворенням в результаті інтенсивного прогрівання суші є термічна депресія, поглиблення якої відбувається з середини травня до середини липня, до середини вересня вона поволі заповнюється. Літній період характеризується розвитком літньої  мусонної циркуляції. В перехідні періоди баричне поле не представляє чітко виражених утворень високого або низького тиску.


        Характер баричних утворень і їх сезонна зміна визначає і характер вітрового режиму. Взимку, особливо на сході півострова,  переважають північно-західні потоки,  весною повітряні потоки мають добре виражену пів-


денну складову, з ними на півострів приходить вологе повітря з боку Індійського океану, приплив якого посилюється до літнього сезону. Восени, коли баричне поле є більш розмитим, ніж в інші сезони, вітри не мають стійких напрямів. Середня річна швидкість вітру порівняно невелика і на самому півострові не перевищує 5 м/с.   


       Термічний  режим відрізняється високими середніми місячними температурами: середня річна температура вище 25°С; в найхолоднішому місяці (січень) вона майже на всій території перевищує  20°С, а  в липні і серпні більше 30°С. Для  Аравійського півострова однією з характерних рис термічного режиму є великі добові амплітуди температури, які часто досягають 35°С і більше.


 


        Аравійський півострів відрізняється невеликою хмарністю: середній річний бал загальної хмарності по території змінюється від 1,7 до 3,0, число ясних днів за рік на більшій частині території складає понад 200.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)