РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРЕПАРАТУ «БРОНХОФІТ» ІЗ СИРОВИНИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ




  • скачать файл:
title:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ПРЕПАРАТУ «БРОНХОФІТ» ІЗ СИРОВИНИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ ПРЕПАРАТА «БРОНХОФИТ» из сырья растительного ПРОИСХОЖДЕНИЯ
Тип: synopsis
summary:

У вступі розкривається актуальність теми, сформульовані мета і завдання досліджень, також визначена наукова новизна та практичне значення отриманих результатів.


У першому розділі розглянуто питання щодо етіології, патогенезу і фармакотерапії захворювань бронхолегеневої системи, сучасного стану фітопрепаратів на ринку України, а також проблеми стандартизації і контролю якості лікарських засобів рослинного походження. Аналіз літературного огляду дозволив встановити, що з урахуванням великого попиту на фітопрепарати і багатоплановість їх дії на організм є доцільним створення рослинних зборів для лікування органів дихання.


У другому розділі наведено методологію проведення досліджень, з урахуванням якої складено план експерименту, а також представлено характеристики об’єктів і методів дослідження.


Третій розділ присвячений розробці складу збору «Бронхофіт». З метою виявлення можливої токсичності при використанні лікарської рослинної сировини, яка входить до збору, що розробляється, нами були проаналізовані та узагальнені літературні дані щодо їх хімічного складу. При створенні комбінації із лікарської рослинної сировини вона підбиралась таким чином, щоб комплекс біологічно активних сполук забезпечував бронхолітичний, протизапальний, анальгезуючий, протикашльовий, секретолітичний, секретокінетичний, спазмолітичний, бактерицидний і фунгіцидний ефекти. Частка кожного рослинного компоненту та раціональність їх сполучення визначалась з урахуванням механізмів розвитку бронхолегеневих захворювань. Рекомендований склад містить різні групи біологічно активних речовин (флавоноїди, полісахариди, ефірні олії, слизи, сапоніни, алкалоїди, терпеноїди, аскорбінову та інші органічні кислоти, вітаміни, камеді, крохмаль, цукри, смоли, мінеральні солі та ін.), сукупність яких є адекватною складному патогенезу вказаної патології і використання яких у такому сполучанні забезпечує виражений терапевтичний ефект (табл. 1).


Проведені фармакологічні дослідження дозволили встановити, що раціональне поєднання рослин у запропонованому зборі не пригнічує дію кожної з них, а навпаки - розширює терапевтичні можливості лікування. На склад лікарського збору «Бронхофіт» отримано позитивне рішення про видачу патенту на винахід №200612669 «Фітотерапевтичний засіб для лікування бронхолегеневих захворювань «Бронхофіт».


 


Динаміка та вихід діючих речовин у процесі екстрагування рослинної сировини залежить від технологічних властивостей останньої, технологічної методики проведення процесу екстракції та застосовуваної апаратури, що обумовлює, в свою чергу, необхідність визначення фізико-хімічних і технологічних характеристик сировини.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)