РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ М’ЯКОЇ ЛІКАРСЬКОЇ ФОРМИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ТРОМБОФЛЕБІТУ




  • скачать файл:
title:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ М’ЯКОЇ ЛІКАРСЬКОЇ ФОРМИ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ТРОМБОФЛЕБІТУ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ мягких лекарственных ФОРМЫ ДЛЯ ЛЕЧЕНИЯ тромбофлебит
Тип: synopsis
summary:

У зв’язку із складністю етіопатогенезу тромбофлебіту, складові мазі повинні мати протизапальну, протимікробну, антикоагуляційну, мембраностабілізуючу активність. Тому в якості діючого інгредієнту мазі, що розробляється, ми вважали за доцільне використати нестероїдний протизапальний засіб – кислоту мефенамінову з вираженою протизапальною та анальгезуючою активністю, яка, на відміну від відомих засобів цієї групи, малотоксична і рідко викликає побічні явища.


Особливу роль в терапії варикотромбофлебітів відіграють антикоагулянти, з яких найбільш перспективним засобом лікування гострого тромбофлебіту є гепарин. Гепарин не тільки гальмує коагуляцію крові, перешкоджає утворенню фібрінових тромбів, переважно у венах, але одночасно знижує в’язкість крові і перешкоджає агрегації тромбоцитів. Все це дало підстави для включення натрію гепарину до складу мазі.


Порушення функціонального стану судин мають велике значення у патогенезі тромбофлебіту, в зв’язку з чим до складу мазі нами введено троксерутин, який є унікальним протектором венозної стінки та проявляє виражену протизапальну дію, зменшує проникність капілярів.


Зважаючи на  те, що одним з ускладнень тромбофлебіту є перехід у гнійне запалення з утворенням абсцесів  і флегмон, визнано доцільним ввести до складу мазі мірамістин, який має виражені антимікробні властивості місцевоімуностимулюючу дію і являє собою поверхнево-активну речовину.


 З метою поліпшення проникнення діючих речовин до глибоких шарів дерми до складу мазі нами був введений димексид, враховуючи його властивості швидко проникати крізь пошкоджену шкіру, транспортувати, депонувати і пролонгувати при цьому надходження багатьох лікарських речовин.


Таким чином, теоретичне обґрунтування складу мазі дало можливість прогнозувати її комплексну дію, зокрема протизапальну, протимікробну, антикоагуляційну, мембраностабілізуючу та анальгетичну.


Першим етапом наших досліджень було вивчення  антимікробної активності зразків мазей з мірамістином (0,5%), виготовлених на різних за природою основах, склад яких наведений у табл.1.


Найбільшу протимікробну активність до S. aureus, E. coli, Ps. aeryginoza, B.subtilis, C. albicans мали зразки мазі з мірамістином на гідрофільних основах № 6, 7, 8, 9, а саме на поліетиленоксидній основі, поліетиленоксидній основі з пропіленгліколем та основах з проксанолом-268.


 


На наступному етапі досліджували антимікробну активність зразків мазей з мірамістином, до складу яких додавали кислоту мефенаміновую у кількості 1%, враховуючи те, що дослідженнями останніх років переконливо доведена наявність супутніх антимікробних властивостей у нестероїдних протизапальних засобів.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)