Розробка ТЕХНОЛОГІЇ та дослідження мазі “Пролідоксид”




  • скачать файл:
title:
Розробка ТЕХНОЛОГІЇ та дослідження мазі “Пролідоксид”
Альтернативное Название: Разработка технологии и исследования мази \"Пролидоксид\"
Тип: synopsis
summary:

Розробка складу та технології мазі з фенольним гідрофобним препаратом прополісу


З метою досягнення фармакотерапевтичного ефекту як основну діючу речовину в мазі використано вітчизняну субстанцію природного походження – фенольний гідрофобний препарат прополісу (ФГПП), що має антимікробну, протизапальну, репаративну, капілярозміцнюючу дію.


Враховуючи медико-біологічні вимоги, щодо препаратів для застосування в терапії ран у першій фазі ранового процесу, як основу-носій нами обрана композиція, що являє собою сплав двох поліетиленоксидів (ПЕО) – ПЕО-400 і ПЕО-1500 у співвідношенні 80:20. Вибір основи також обумовлено її фізико-хімічними та дегідратуючими властивостями, а також розчинністю в ній діючих речовин.


Одним з факторів, здатним значно впливати на лікувальну дію препарату, є концентрація діючих речовин у лікарській формі. Оптимальну концентрацію ФГПП в мазі встановлювали за результатами мікробіологічного скрининга модельних зразків мазі з різним вмістом ФГПП від 1 до 10 % методом дифузії в агар засіяного різними штамами мікроорганізмів. Антимікробну активність оцінювали по зонах затримки росту мікроорганізмів.


 


Результати експерименту наведені в таблиці 1, з якої видно, що зі збільшенням концентрації ФГПП від 1% до 5% спостерігається різкий зріст зони інгібіції досліджуваних тест-культур. Подальше збільшення вмісту ФГПП у мазі не приводить до істотного збільшення антимікробної активності. 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)