ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ В ГАЛУЗІ БДЖІЛЬНИЦТВА УКРАЇНИ



title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ В ГАЛУЗІ БДЖІЛЬНИЦТВА УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

Актуальність теми дослідження. Україна одна з провідних держав світу, яка має розвинуте бджільництво, що забезпечує запилення ентомофільних сільськогосподарських культур, виробництво меду, воску, бджолиного обніжжя, прополісу, бджолиної отрути, бджолиного маточного молочка для потреб населення, харчової, медичної, хімічної та  інших галузей. Україну в світі визнають як батьківщину культурного бджільництва,  заснованого працею основоположника прогресивних ідей у галузі  П.І. Прокоповича.

Разом з цим, відсутність ефективного організаційно-правового забезпечення  державного регулювання  викликали у галузі негативні процеси які полягають у зменшенні чисельності бджолиних сімей, недоотриманні продукції бджільництва, недозапилення ентомофільних сільськогосподарських культур та відповідно зменшення їх урожайності, а також недотримання Плану породного районування бджіл в Україні. У зв'язку з цим актуальним є вдосконалення організаційно-правового забезпечення державного регулювання в питаннях проведення селекційно-племінної роботи, дотримання необхідного рівня якості продукції, переходу галузі на промислову основу. Потребують також вдосконалення  питання державного управління та контролю, а також посилення адміністративної відповідальності за порушення законодавства в галузі бджільництва.

Необхідність поглиблення наукових досліджень розвитку  державного регулювання шляхом вдосконалення його організаційно-правового забезпечення набуває актуальності  також у зв’язку з перспективою вступу України до Світової Організації Торгівлі (СОТ) та відповідно необхідністю вдосконалення нормативно-правової бази функціонування галузей АПК і в тому числі бджільництва.

Вказані вище обставини обумовлюють вибір теми дослідження та її актуальність.

Слід зазначити, що  питання  державного регулювання та управління в теоретичному та прикладному  аспекті  вивчали такі вчені як:                     В.Б. Авер’янов, О.Ф. Андрійко, А.С. Васильєв, Ю.П. Битяк,                        І.П. Голосніченко, О.В. Дьяченко, Р.А. Калюжний, Є.Б. Кубко, В.М. Марчук, І.Р. Михасюк,  В.Л. Наумов, В.Ф. Опришко, З.А. Павлович, В.М. Селіванов, В.І. Семчик, В.Ф. Сіренко,  О.Ф. Фрицький,  В.В. Цвєтков, В.Г. Черевко, Л.А. Швайка, Л.П. Юзьков та інші дослідники. Однак в Україні монографічні дослідження організаційно-правових питань розвитку державного регулювання в галузі бджільництва відсутні. У зв’язку з цим актуальність теми дослідження визначається, по-перше, необхідністю організаційно-правового забезпечення розвитку державного регулювання для вирішення найбільш важливих питань функціонування галузі, та, по-друге,  відсутністю комплексних розробок і досліджень відповідних проблем.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами.     Проведене дисертаційне дослідження являється пріоритетним у науці адміністративного права і пов’язане, зокрема, з реалізацією Концепції адміністративної реформи в Україні. Дослідження було виконано  також відповідно до планових тем відділу  проблем державного управління та адміністративного права Інституту держави і права ім. В.М. Корецького  НАН України, зокрема, згідно теми “Проблеми правового забезпечення реформування державного управління (адміністративної реформи) в Україні” (номер державної реєстрації 0102U001602).   

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины