АКАРОЗИ СОБАК І КОТІВ (ПОШИРЕННЯ, ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ)




  • скачать файл:
title:
АКАРОЗИ СОБАК І КОТІВ (ПОШИРЕННЯ, ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ)
Альтернативное Название: АКАРОЗЫ СОБАК И КОШЕК (РАСПРОСТРАНЕНИЕ, ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ)
Тип: synopsis
summary:

Дослідження проводились протягом 1999–2006 років у лабораторіях: арахноентомології, біохімії, токсикологічного моніторингу, вивчення бактеріальних хвороб птиці, Центрі з вивчення хвороб дрібних свійських тварин і на експериментальній базі ННЦ «ІЕКВМ» за загальною схемою, представленою на рис. 1.


Діагностику акарозів здійснювали комплексно: за даними щодо поширення, клінічними ознаками хвороб та за результатами лабораторних досліджень. Вивчення поширення акарозів проводили на основі аналізу документів дільничних ветеринарних лікарень № 1–8 м. Харкова за 5 років, а також за результатами власних досліджень хворих собак та котів із характерними ураженнями шкіри. При цьому враховували сезонність спалахів, вікову, породну та статеву сприйнятливість тварин до акарозів.


Клінічне обстеження хворих тварин здійснювали за загальноприйнятими методами. При обстеженні обов’язково враховували локалізацію і площу ураження, характер змін шкіряного покриву, наявність свербіння уражених ділянок шкіри, а також дані щодо часу виникнення і характеру перебігу хвороби.


Для лабораторних досліджень відбирали глибокі зскрібки скальпелем до появи сукровиці на межі ураженої та здорової шкіри не менш ніж з 2–3 місць, а при підозрі на отодектоз для дослідження брали кірочки з внутрішньої поверхні вушних раковин.


Остаточний діагноз на акарози (саркоптоз, отодектоз, нотоедроз, демодекоз) встановлювали у разі виявлення кліщів при мікроскопічному дослідженні зскрібків з уражених ділянок шкіри за допомогою мікроскопа МБС (об’єктив х8, окуляр х15).


При проведенні бактеріологічних досліджень щодо вивчення складу умовно-патогенної мікрофлори, яка виділяється при акарозах собак при змішаних мікробно–акарозних дерматитах, одночасно визначали антибіотикограми виділених культур мікроорганізмів.


При вивченні морфологічних і біохімічних показників крові у собак, хворих на акарози, визначали: рівень загального гемоглобіну гемоглобінціанідним методом (Кондрахін  І. П., Курілов  І. В., Малахов  А. Г, 1985); кількість еритроцитів на КФК-2 за допомогою калібрувальних графіків (Дервіз  Г. В., Воробйов  А. І., 1959; Заболоцький  В. Т., Поляков  В. Ф., 1965); кількість лейкоцитів у камері Горяєва; лейкоформулу у мазках крові (Кондрахін  І. П., Курілов  І. В., Малахов  А. Г, 1985).


 


 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)