ЕКОЛОГІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ КОНТРОЛЮ ЧИСЕЛЬНОСТІ ХЛІБНИХ ЖУКІВ РОДУ ANISOPLIA В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ : ЭКОЛОГИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ контроля численности хлебных жуков РОДА ANISOPLIA В Правобережной Лесостепи УКРАИНЫ



title:
ЕКОЛОГІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ КОНТРОЛЮ ЧИСЕЛЬНОСТІ ХЛІБНИХ ЖУКІВ РОДУ ANISOPLIA В ПРАВОБЕРЕЖНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
Альтернативное Название: ЭКОЛОГИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ контроля численности хлебных жуков РОДА ANISOPLIA В Правобережной Лесостепи УКРАИНЫ
Тип: synopsis
summary:

Огляд літератури


 


У розділі наведено аналіз результатів досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених щодо видового складу жуків роду Anisoplia, їх екологічних і біологічних особливостей, господарського значення та розробки заходів захисту проти цих шкідників.


 


Місце, умови, матеріали та методика проведення дослідження


Дисертаційна робота виконувалась протягом 2004-2007 рр. в Інституті захисту рослин УААН.


Польові та лабораторні досліди проводили на Білоцерківській дослідно-селекційній станції (БЦДСС) Інституту цукрових буряків УААН, а також в зоні її діяльності впродовж 2004-2006 рр. Закладання дослідів та проведення обліків і спостережень здійснювали за загальноприйнятими та спеціальними методиками (И.Я. Поляков, 1958; Ф. Вагнер, 1965; К.А. Гар, 1963; А.В. Знаменский, 1927; Б.А. Доспехов, 1985; С.О. Трибель, М.П. Секун, Д.Д. Сігарьова та ін., 2001). Агротехніка вирощування цукрових буряків, ярої та озимої пшениць була загальноприйнятою для зони. Польові досліди було закладено на ґрунтах чорноземного типу. Погодні умови в роки досліджень істотно не відрізнялися від середньо-багаторічних показників і були характерними для даного регіону.


 


Математичну обробку результатів дослідження проводили методом дисперсійного аналізу на персональному комп’ютері із використанням спеціальних програм Excel 5.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины