БУРЯКОВА КРИХІТКА ТА РОЗРОБКА ЗАХОДІВ КОНТРОЛЮ ЇЇ ЧИСЕЛЬНОСТІ В ЦЕНТРАЛЬНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
БУРЯКОВА КРИХІТКА ТА РОЗРОБКА ЗАХОДІВ КОНТРОЛЮ ЇЇ ЧИСЕЛЬНОСТІ В ЦЕНТРАЛЬНОМУ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
Альтернативное Название: Свекольный КРОШКА И РАЗРАБОТКА МЕРОПРИЯТИЙ КОНТРОЛЯ ЕЕ ЧИСЛЕННОСТИ В ЦЕНТРАЛЬНОМ Лесостепи УКРАИНЫ
Тип: synopsis
summary:

У розділі наведено відомості щодо поширення та біологічних особливостей бурякової крихітки, стану вивчення ефективності  агротехнічних та хімічних заходів контролю її чисельності і шкідливості. Виявлена недостатня вивченість впливу цих факторів на поширеність шкідника та ступінь його загрози посівам  цукрових буряків за сучасних умов їх вирощування. Виходячи з аналітичного огляду стану проблеми, обґрунтовано напрями досліджень.


 


УМОВИ, МАТЕРІАЛ І МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Дослідження проведені в лабораторії захисту рослин відділу землеробства Уладово-Люлинецької дослідно-селекційної станції Інституту цукрових буряків УААН у 2001 – 2005 рр.


Погодні умови у роки досліджень істотно не відрізнялись від середньобагаторічних показників і були характерними для даного регіону. Чисельність бурякової крихітки у 3-5 разів перевищувала економічний поріг її шкідливості, що забезпечувало вирішення поставлених завдань. Матеріалом досліджень були личинки та дорослі особини бурякової крихітки, зразки грунту та рослин цукрових буряків.


Для сівби використовували кондиційне насіння районованого гібриду цукрових буряків Уладово-Верхнячський ЧС-37.


 Проведення польових та лабораторних дослідів здійснювали за   загальноприйнятими та спеціальними методиками (Доспєхов Б.А., 1985; Петруха О.Й., 1978; Омелюта В.П. та ін., 1986; Трибель С.О., 2001). Масу рослин, рівень ураженості їх коренеїдом та продуктивність цукрових буряків вивчали за  методикою досліджень на цукрових буряках (Киев, ВНИС, 1986). Облік чисельності бурякової крихітки проводили за допомогою чотирикутного щупа-пробовідбірника у шестикратній повторності у фазах розвитку цукрових буряків: “вилочка”, перша та друга пара справжніх листків.


Площа облікової ділянки у стаціонарних дослідах з вивчення впливу сівозміни, системи удобрення та способів основного обробітку грунту на чисельність крихітки становила 50 м2 при трикратній повтореності, у дрібноділянкових дослідах з вивчення ефективності дії інсектицидів – 13,5 м2 у шестикратній повторності.


Агротехніка вирощування цукрових буряків у всіх дослідах – загальноприйнята для даної зони.


Елементи мінерального живлення  (NPK) вносились відповідно у вигляді аміачної селітри (N – 34%), гранульованого суперфосфату (Р2О5 – 19,7%), хлористого калію (К2О – 56%).


Дослідження ефективності інсектицидів проводили згідно “Методики випробування і застосування пестицидів” (Трибель С.О., 2001).


 


Статистичну обробку результатів досліджень здійснювали методом дисперсійного та кореляційного аналізів (Доспєхов Б.А., 1987).

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)