ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ОХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ОХОРОНИ ПРИ МВС УКРАЇНИ :



title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ОХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ОХОРОНИ ПРИ МВС УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми.  Україна  вступила в період надзвичайно важливих суспільно-політичних змін щодо  формування, розвитку та реалізації системи органів державної влади й управління. У зв’язку з цим виникає нагальна потреба теоретичного осмислення організаційно-правових засад діяльності правоохоронних  структур, зокрема Державної служби охорони при МВС України.

У зв’язку з цим важливого значення набувають питання, пов’язані з регулюванням надання різноманітних послуг різними юридичними особами. Нині держава здійснює  регулювання таких послуг шляхом прийняття відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів.

Ряд послуг повноцінно існували і раніше, але мали обмежене застосування, окремі  - не надавалися взагалі, а тому стали новим явищем  в житті українського суспільства. Перехід незалежної України до ринкової економіки з різними формами власності і господарювання обумовив становлення та розвиток нових суспільних відносин, зокрема, надання охоронних послуг Державною службою охорони при МВС України, що потребує належного, всебічного  правового регулювання представлених послуг та необхідність дослідження організаційно-правових аспектів, пов’язаних  з  їх реалізацією. 

В державі ще не сформована досить ґрунтовна нормативно-правова база, на основі якої могла б   здійснюватися в повному обсязі діяльність Державної служби охорони при МВС України.  Неоднозначно, а інколи протирічно  трактуються деякі поняття, що в свою чергу викликає невідповідність та неузгодженість різних законодавчих та підзаконних  актів. У практичній діяльності Державної служби охорони це викликає досить значні незручності щодо надання послуг з одного боку, і споживання цих послуг фізичними та юридичними особами з іншого.

Беручи до уваги специфіку сучасного стану функціонування органів внутрішніх справ та перспективи подальшого розвитку управлінсько-організаційних, правотворчих процесів, ступінь дослідження аналізованої в дисертації теми, особливостей й специфіки організаційно-правового забезпечення здійснення  підрозділами Державної служби охорони при МВС України  діяльності з надання охорони всіх форм власності та забезпечення особистої безпеки громадян, можна визначити як недостатній, оскільки ще й  досі численні питання становлення й розвитку  діяльності  ДСО при МВС України  не стали предметом ґрунтованого дослідження вітчизняних вчених.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Роботу виконано в межах  планів наукових досліджень Міністерства внутрішніх справ України (п.п. 7.5 програми розвитку системи відомчої освіти та вузівської науки на період 2001- 2005 рр., затвердженої наказом МВС України №356 від 11 травня 2001 р.) і Національного університету внутрішніх справ (п.п. 3.2 Головних напрямків наукових досліджень Національного університету внутрішніх справ на 2001 – 2005 рр.). Робота відповідає Комплексній цільовій програмі боротьби зі злочинністю на 2000- 2005 роки, Концепції адміністративної реформи в Україні, Концепції розвитку органів внутрішніх справ в XXI столітті, Концепції  реформування МВС України. Дисертаційне дослідження спрямоване також на  виконання основних положень Комплексної програми вдосконалення роботи з кадрами та підвищення авторитету міліції на 2004 – 2009 рр., а також Програми розвитку партнерських відносин між міліцією і населенням.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины