Цабієва Тетяна Олегівна. Забезпечення сталого функціонування і розвитку морських портів України



title:
Цабієва Тетяна Олегівна. Забезпечення сталого функціонування і розвитку морських портів України
Альтернативное Название: Цабиев Татьяна Олеговна. Обеспечение устойчивого функционирования и развития морских портов Украины
Тип: synopsis
summary: У ВСТУПІ обґрунтовано актуальність проблеми забезпечення сталого функціонування і розвитку морських портів України. Сформульовано мету, наукову новизну й практичне значення дослідження.
У ПЕРШОМУ РОЗДІЛІ – "Стратегічне управління капіталом як основа стабільного функціонування і розвитку морського порту" – досліджуються теоретичні аспекти функціонування морського транспорту України.
Ефективна інтеграція України у світовий простір є однією з основних умов розвитку економіки країни. За цих умов транспорт, і в першу чергу морський, набуває великого значення в процесі здійснення зовнішніх економічних зв’язків.
На сьогоднішній день морський транспорт посідає особливе місце серед інших видів транспорту в транспортній системі України. Морський транспорт поєднує транспортну систему України зі світовою транспортною системою, його питома вага в обсягах зовнішньоекономічних вантожопотоків серед усіх видів транспорту складає понад 60 %.
Морський транспорт – це найбільша частина транспортної системи, що забезпечує державу продукцією, виробництво якої неможливе або економічно невигідне на даній території, дозволяє якнайповніше реалізувати експортний потенціал країни, сприяє конкурентоспроможності її товарів на світовому ринку.
Проведені дослідження дозволяють здійснювати прогнози щодо зростання вантажопереробки в морських торгових портах України. Згідно з прогнозами Ради по вивченню продуктивних сил України НАН України та Центра морського сюрвея і консалтингу, до 2007 року очікується збільшення вантажопотоків через українські морські торгові порти в зовнішніх напрямках (експорт, імпорт і транзит) до 154 млн. т, до 2012 р. – до 185,5 млн. т (рис.1, ланка 1), у тому числі через морські торгові порти Мінтрансу (рис.1, ланка 2) – до 148 млн. т у 2007 р. (приріст порівняно з 2002 р. – 39 %) і до 179 млн. т у 2012 р. (приріст порівняно з 2007 р. – 21%, з 2002 р. – 68 %).
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины