ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ РЕГУЛЮВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ РЕГУЛЮВАННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження визначається тим, що за умов трансформаційних змін у суспільстві за допомогою відповідних правових та організаційних чинників важливо насамперед забезпечити оптимальний баланс між державним впливом на економічні процеси і ринковою саморегуляцією.

Однак, із самого початку реформ, не було вироблено єдиного науково обґрунтованого підходу до шляхів розв’язання зазначеної проблеми. З одного боку, будь-яке “послаблення” державного регулювання можна розглядати як шлях до анархії стихійних ринкових сил, з іншого – перехід до ринку з одночасним скороченням регулюючої ролі держави – трактується як єдиний засіб виходу з кризи.

Ці полярно протилежні підходи знаходять своє відображення в організаційно-правовому регулюванні підприємницької діяльності, яке значною мірою продовжує здійснюватися багатьма органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування безсистемно і шляхом підзаконної (відомчої) нормотворчості. Це призводить до “розпорошення” регулюючої ролі держави і не сприяє системній розробці та впровадженню у сферу підприємницької діяльності механізмів ринкової саморегуляції.

Потреба у поглибленні комплексних, системних досліджень проблем, котрі виникають при здійсненні органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування діяльності щодо регулювання підприємництва, очевидна. Особливо такі дослідження можуть бути результативними на межі трьох галузей наукових знань – теорії управління, права та економіки, оскільки процеси розбудови демократичної, соціальної, правової держави безпосередньо обумовлені успіхом економічних реформ в Україні і подальшим розвитком підприємницької діяльності. Ці чинники і зумовили вибір даної теми дисертаційного дослідження.

Найбільш важливими в науковому розумінні для автора під час роботи над дисертацією були теоретичні розробки провідних вітчизняних фахівців у галузі теорії управління, адміністративного права, фінансового права та наукових проблем підприємницької діяльності: В.Б.Авер’янова, А.І.Берлача, Ю.П.Битяка, З.С.Варналія, А.С.Васильєва, Л.К.Воронової, В.М.Гайворонського, В.М.Гаращука, Л.М.Долі, Г.Л.Знаменського, А.Т.Комзюка, Є.Б.Кубка, О.А.Кузьменко, М.П.Кучерявенка, В.К.Мамутова, М.І.Мельника, В.П.Нагребельного, Н.Р.Нижник, О.П.Орлюк, П.С.Пацурківського, В.М.Поповича, О.П.Рябченко, Л.А.Савченко, Н.О.Саніахметової, В.М.Селіванова, В.П.Тимощука, М.М.Тищенка, В.В.Цвєткова та ін.

Дисертантом використано також праці іноземних дослідників – юристів та економістів: І.М.Кірцнера, Ф.Котлера, Н.Г.Менк’ю, Ж.Сапіра та ін.

На формулювання результатів дослідження мали істотний вплив наукові розробки російських правників, управлінців і економістів, зокрема: М.В.Романовського, М.О.Сажиної, Ю.О.Тихомирова, Ф.І.Шамхалова та ін.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана згідно планів наукових досліджень Міністерства внутрішніх справ України (п. 26 розділу X “Тематики пріоритетних напрямків дисертаційних досліджень на період 2002-2005 роки” додатка 3 до наказу МВС України від 30 червня 2002 року №635 “Про заходи щодо організації проведення науково-дослідних робіт та впровадження їх результатів у практичну діяльність органів внутрішніх справ України”). Важливого значення набуває зв’язок дослідження з концепцією розвитку законодавства України на 1997-2005 роки, розробленої авторським колективом Інституту законодавства Верховної Ради України, та з темою науково-дослідних робіт відділу державно-правових проблем управління та адміністративного права Інституту держави і права ім. В.М.Корецького НАН України “Проблеми удосконалення державного управління на етапі адміністративної реформи в Україні” (номер державної реєстрації 0198U001940). Тема дисертації передбачена планом науково-дослідницьких робіт факультету права та підприємництва Київського юридичного інституту МВС України.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)