ТИХОНЕНКО ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ МЕХАНІЗМИ ПРОФАЙЛІНГУ У СФЕРІ ВИЯВЛЕННЯ ЗАГРОЗ В ДЕРЖАВНІЙ БЕЗПЕЦІ : ТИХОНЕНКО АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ МЕХАНИЗМЫ ПРОФАЙЛИНГА В СФЕРЕ ВЫЯВЛЕНИЯ УГРОЗ В ГОСУДАРСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ



title:
ТИХОНЕНКО ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ МЕХАНІЗМИ ПРОФАЙЛІНГУ У СФЕРІ ВИЯВЛЕННЯ ЗАГРОЗ В ДЕРЖАВНІЙ БЕЗПЕЦІ
Альтернативное Название: ТИХОНЕНКО АЛЕКСАНДР АЛЕКСАНДРОВИЧ МЕХАНИЗМЫ ПРОФАЙЛИНГА В СФЕРЕ ВЫЯВЛЕНИЯ УГРОЗ В ГОСУДАРСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ
Тип: synopsis
summary: У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідженні, визначено об’єкт, предмет, мету, завдання, сформульовано основні гіпотези, охарактеризовано наукові методи, які забезпечили достовірність результатів та отримання приросту наукового знання, розкрито зміст нових наукових положень, які виносяться на захист та практичне значення отриманих результатів, наведено відомості про апробацію результатів дослідження, структурні елементи дисертації.
У першому розділі «Теоретичні засади дослідження механізму профайлінгу у сфері виявлення загроз державної безпеки», - представлено основні концептуальні елементи дисертаційного дослідження, що включають обрані автором набір доведених у науці постулатів, щодо передумов особливостей та концепцій профайлінгу, теоретичних засад його сучасного існування та розвитку, специфіки впровадження технології профайлінгу в Україні задля підвищення рівня державного регулювання національної безпеки.
Розкрито передумови виникнення технології профайлінгу, його особливості багатофакторної системи оцінки реальних та потенційних небезпек в сфері державної безпеки та громадського порядку, що є наслідком його кумулятивності - фактичної адаптації наукових досліджень в таких областях, як: біхевіоризм, психолінгвістика, психіатрія, соціологія, фізіологія, кримінологія, тощо.
Виникнення та розвиток профайлінгу, як явища соціального буття нараховує декілька тисячоліть - люди завжди бажали отримати інформацію та контроль над іншими, проте, як окрема сфера наукового знання, розвиток профайлінгу прискорюється з розвитком психоаналізу, когнітивних та соціально-когнітивних напрямків в психології особистості, біхевіористики, психопатології особистості, заснованих на працях З. Фрейда, Ч. Ломброзо, Е. Кречмера, К. Юнга. Використання державними органами технології профайлінгу з метою забезпечення безпеки та охорони громадського порядку було обумовлено збільшенням загроз державній та особистій безпеці громадян, що об’єктувало необхідність пошуків найбільш ефективних механізмів аналізу і прогнозування дій особи, з точки зору реальної та потенційної загрози правам та законним інтересам державі, суспільству та громадянину.
Починаючи з другої половини 70х років ХХ сторіччя державні та приватні спеціальні служби та підрозділи, починають використовувати профайлінг не тільки для пошуку невідомої особи, а й для виявлення та моделювання можливої поведінки конкретних осіб з протиправними, деструктивними намірами в рамках тих чи інших ситуацій, тобто для виявлення, прогнозування та попередження можливих загроз державні безпеці. Така універсальність профайлінгу викликана саме його специфічністю - наявності інструментарію оцінювання рівня безпечності особи та верифікації достовірності відповідної інформації у відношенні конкретної особи.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины