КУЗЬМІНА ОЛЕКСАНДРА АНАТОЛІЇВНА КУЗЬМІНА ОЛЕКСАНДРА АНАТОЛІЇВНА : КУЗЬМИНА АЛЕКСАНДРА АНАТОЛЬЕВНА КУЗЬМИНА АЛЕКСАНДРА АНАТОЛЬЕВНА



title:
КУЗЬМІНА ОЛЕКСАНДРА АНАТОЛІЇВНА КУЗЬМІНА ОЛЕКСАНДРА АНАТОЛІЇВНА
Альтернативное Название: КУЗЬМИНА АЛЕКСАНДРА АНАТОЛЬЕВНА КУЗЬМИНА АЛЕКСАНДРА АНАТОЛЬЕВНА
Тип: synopsis
summary: У ВСТУПІ обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету та завдання дослідження, визначено його об’єкт та предмет, методологічні засади та теоретичну базу, наукову новизну отриманих результатів та практичне значення, аналітичний матеріал, наведено відомості про апробацію основних положень дисертації, її структуру.
РОЗДІЛ 1 «ПИТАННЯ ТИПОЛОГІЇ ДИТЯЧОЇ ОПЕРИ У НАУКОВО - ДОСЛІДНИЦЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ» присвячено розгляду соціально-культурних передумов, що впливали на формування дитячої опери, та поглядам учених щодо особливостей цієї жанрової царини.
У підрозділі 1.1 «Історичні передумови формування жанру дитячої опери» виявляються фактори, що підготували підґрунтя для становлення дитячої опери та зумовили особливості її деяких жанрових ознак. Свій шлях дитяча опера почала у XIX столітті і була тісно пов’язана з традицією Hausmusik, яка передбачала виконання музичних і музично -театральних творів в атмосфері домашнього затишку і духовної близькості. Витоки цього явища, на думку дослідників (G. Busch-Salmen, L. Finscher), сягають XVI століття. Із плином часу домашнє музикування поширюється територією всієї Європи, проте в різнонаціональних умовах воно втілюється по-різному. Так, у Російській імперії ще у XVIII столітті утвердилася практика домашнього театру, в якому брали участь діти. Він вирізнявся дидактичною спрямованістю та був однією з форм проведення дозвілля. Це сприяло виникненню спеціального репертуару, створеного з урахуванням психології сприйняття дитини. Істотне значення мала практика шкільного театру, яка існувала в гімназіях, інститутах шляхетних дівчат і училищах, заповнювала позаурочний час вихованців, про що збереглися численні свідоцтва (зокрема, М. Гоголя, В. Оболенського, П. Буржинського, М. Рильського)
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины