КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ТРУДОВИМ ПРАВОМ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ТРУДОВИМ ПРАВОМ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Категорія компенсацій широко використовується в нормативно-правових актах про працю і в суміжних галузях права. Цей вид виплат роботодавців на користь працівників має суттєві особливості правового режиму за трудовим законодавством (зокрема, вони не враховуються при обчисленні середньої заробітної плати, із них не провадяться відрахування), законодавством про прибутковий податок з громадян (вони, за загальним правилом, не є об'єктом оподаткування), за законодавством про оподаткування прибутку підприємств (встановлюються межі віднесення виплат компенсацій на валові витрати), за сімейним законодавством (компенсації не враховуються при стягненні аліментів) і т.д.

Але на протязі тривалого часу проблема компенсацій не була предметом спеціального монографічного чи дисертаційного дослідження, що вплинуло на стан законодавства. Поняття компенсацій значною мірою втратило ознаку визначеності. Це створило труднощі для застосування тих положень трудового та інших галузей права, в яких використовується поняття компенсацій. Втрачаються орієнтири при вирішенні питань подальшого розвитку інституту компенсацій, недостатньою є соціально-економічна та соціально-політична обгрунтованість відповідних положень законодавства.

Все це суттєво зачіпає права та інтереси сторін трудового договору і викликає потребу в спеціальному дослідженні всього комплексу правових норм, що регулюють відносини між працівниками та роботодавцями з приводу компенсацій, суспільних відносин, що цими нормами регулюються та відповідних правовідносин.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертації обрана здобувачем з урахуванням високого рівня її актуальності і недостатньої наукової дослідженості. Тема дисертації затверджена 15 листопада 1999 р. на засіданні Вченої ради Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського.

Дисертація виконана як частина загального плану науково-дослідної роботи кафедри цивільно-правових дисциплін Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського; в окремих аспектах вона пов'язана з темою науково-дослідної роботи, що ведеться на юридичному факультеті з 1997 року.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)