ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКИХ ДОГОВОРІВ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ МЕРЕЖІ ЕЛЕКТРОЗВ\'ЯЗКУ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГОСПОДАРСЬКИХ ДОГОВОРІВ, ЩО ВЧИНЯЮТЬСЯ ЧЕРЕЗ МЕРЕЖІ ЕЛЕКТРОЗВ\'ЯЗКУ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження обумовлена відсутністю правового регулювання вчинення господарських договорів через мережі електрозв’язку (електронної комерції) в Україні та відсутністю у вітчизняній юридичній науці комплексних досліджень з цієї проблематики.

Одним із найважливіших чинників розвитку електронної комерції, як системи взаємопов’язаних правовідносин у сфері вчинення правочинів шляхом обміну електронними документами через мережі електрозв’язку, зокрема Інтернет, в Україні є становлення і розвиток законодавчої бази, яка б забезпечувала вільне здійснення електронної комерції, недискримінацію правочинів, що вчиняються через мережі електрозв’язку, відкритість та технічний нейтралітет, гарантування судового захисту прав особам, що здійснюють електронну комерцію.

Фактично електронна комерція в Україні, як певні суспільні відносини, вже існує. Але в нашій державі, як і в багатьох інших державах світу, правова база для регулювання відповідних відносин лише починає створюватися.

На рівні міжнародних організацій та законодавства окремих держав світу лише з 90-их років 20-го століття почалася робота із створення новітнього законодавства, покликаного врегулювати відносини у сфері електронної комерції, основним напрямком якої є прийняття комплексних нормативних актів про електронну комерцію, присвячених регулюванню системи відносин, що виникають при вчиненні правочинів через мережі електрозв’язку, та окремих законів про електроні підписи, що пов’язано із складністю та новизною відносин, що виникають при використанні електронних підписів в електронній комерції.

Ступінь наукової розробленості проблеми правового регулювання вчинення господарських договорів через мережі електрозв’язку є надзвичайно низьким. Відносини з використання електронних документів, електронних цифрових підписів (ЕЦП) досліджуються як окремі блоки відносин. В той же час комплексному дослідженню такого явища як електронна комерція, яка охоплює систему правовідносин щодо вчинення правочинів через мережі електрозв’язку шляхом обміну електронними документами та використання електронних підписів, приділяється недостатньо уваги.

Незважаючи на те, що за останні роки в Україні було прийнято ряд законодавчих актів, які певною мірою регулюють i відносини у сфері електронної комерції, господарське законодавство в цій частини потребує подальшого удосконалення. На сьогодні в правовому масиві України відсутні визначення таких понять як електронна комерція, письмова форма правочину тощо; недосконалою є система провайдерів сертифікаційних послуг, не визначений правовий статус провайдерів сертифікаційних послуг і зокрема, порядок ліцензування діяльності провайдерів сертифікаційних послуг, не врегульовані питання державного регулювання діяльності провайдерів тощо.

Зростаюче значення вчинення господарських договорів через мережі електрозв’язку та недостатня увага з боку вчених-юристів до розробки цієї проблематики визначили вибір теми дисертаційного дослідження як важливої наукової проблеми і як одного з напрямків науки господарського права.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконувалося згідно з держбюджетною науково-дослідною темою юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка”: “Формування механізму реалізації і захисту прав та свобод громадян в Україні” (номер теми: 01-БФ-042-01; номер державної реєстрації 019 U007725 – 2001–2003 роки).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)