КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВІ ГАРАНТІЇ ПОЛІТИЧНИХ ПРАВ ТА СВОБОД ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВІ ГАРАНТІЇ ПОЛІТИЧНИХ ПРАВ ТА СВОБОД ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

Загальна характеристика роботи

Актуальність теми дисертаційного дослідження. Права, свободи і обов’язки людини і громадянина завжди були в центрі уваги життя суспільства. Не тільки вчені правознавці, але і практики, чия діяльність постійно пов’язана з вирішенням різноманітних питань у сфері забезпечення, реалізації й охорони прав та свобод людини, займаються розробкою і впровадженням нових ефективних механізмів для здійснення людиною і громадянином своїх прав і свобод. Одне з центральних місць серед конституційних прав та свобод людини і громадянина займають політичні права, які відіграють вирішальну роль у побудові держави, а тому рівень їх гарантованості зумовлює ефективність суспільних відносин у майбутньому.

Конституційні прагнення розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу неможливо реалізувати в Україні без утвердження політичних прав та свобод людини. Вагомість політичних прав у державотворчому процесі вимагає створення та розвитку системи гарантій, які відповідали б реально існуючим відносинам. Динаміка суспільних відносин, насамперед у політичному житті, зумовлює певні зміни у теоретичному обґрунтуванні та практичному застосуванні конституційно-правових гарантій політичних прав та свобод людини і громадянина. До цього часу в Україні проблема конституційно-правових гарантій політичних прав та свобод не була, на жаль, належним чином вивчена. Це пов’язано насамперед з історичними чинниками, оскільки в історії України були часи, коли застосування політичних прав та свобод у повній мірі не було можливим. Лише проголошення незалежності України породило реальні можливості використання людиною політичних прав та свобод. Значною мірою отримав розвиток інститут народовладдя. Інтеграційні процеси руху України до міжнародних структур зумовили необхідність приділити належну увагу проблемам гарантування прав та свобод людини і громадянина, в тому числі і політичних. Зазначені фактори підкреслюють актуальність теоретичного обґрунтування проблеми конституційно-правових гарантій політичних прав та свобод людини і громадянина, а також використання отриманих у дослідженні результатів на практиці. Вивчення проблем конституційно-правових гарантій політичних прав має також виключне значення для розвитку конституційного права України як науки та навчальної дисципліни.

Зв’язок роботи з науковою програмою, планом, темою. Дисертаційне дослідження тісно пов’язане з темою науково-дослідної роботи Центру досліджень проблем прав людини, а також кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка № 01 БФ 042–01 “Формування механізму реалізації і захисту прав та свобод громадян України”.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)