АДМІНІСТРАТИВНО -ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСОБИСТОЇ БЕЗПЕКИ ПРАЦІВНИКІВ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО -ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСОБИСТОЇ БЕЗПЕКИ ПРАЦІВНИКІВ ПОДАТКОВОЇ МІЛІЦІЇ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Національні інтереси України зобов’язують вирішувати проблеми безпеки працівників податкової міліції на професійній основі. Українська держава закріпила в своїй Конституції (ст.1) положення про те, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Для ефективної реалізації цього положення необхідно нарощувати людський потенціал у державі, який  в достатньому обсязі мав би необхідні знання в галузі особистої безпеки з умовою вірного  застосовування їх у практичній діяльності. На особливу увагу заслуговують проблеми забезпечення особистої безпеки працівників правоохоронних органів, зокрема податкової служби. Ці  особи виконують важливу фіскальну функцію держави щодо наповнення бюджету та контролю за дотриманням податкового законодавства. 

З метою виконання цих завдань необхідно на високому рівні готувати  спеціалістів зазначеного профілю - фахівців податкової міліції, які на відповідному професійному рівні здатні захистити економічні інтереси держави.

Врахування людського фактора як головного в досягненні успіху в зазначеній діяльності, є елементом нового підходу до проведення політики, що визначає нову роль особи, громадянина як суб¢єкта й об¢єкта національної безпеки та силових структур, що її забезпечують. Це визнання того, що від індивідуума вирішальною мірою залежить забезпечення безпеки всіх, а особиста безпека є складовою безпеки  суспільства й держави. Наукові підходи до забезпечення  прав людини, громадянина ще не повною мірою використовуються практикою. Тому розв¢язання проблем правового захисту, індивідуальної безпеки, особливо щодо правових гарантій фахівця податкової міліції тільки позитивно впливатимуть на стан національної безпеки нашого суспільства в цілому.

Концептуальні основи проблеми особистої безпеки, правового захисту працівників під час їх професійної діяльності досліджують українські та російські вчені М.Я.Азаров, В.Г.Андросюк, О.М.Бандурка, В.Т.Білоус, О.Ф.Бондаренко, А.В.Буданов, І.П.Голосніченко,  В.В.Гриценко, А.В.Гутник, С.К.Делікатний, А.І.Жаров, В.Р.Жвалюк, М.М.Ібрагімов, Л.І.Казміренко, М.В.Коваль, В.В.Лисенко, В.С.Медведєв,  П.В.Мельник, Н.Р.Нижник, О.І.Остапенко, А.І.Папкін, О.М.Піджаренко, Г.П.Піскун, В.І.Плиско, П.Я.Пригунов, Т.О.Проценко, В.Д.Сущенко, Л.В.Терещенко, В.О.Шамрай, В.К.Шкарупа, Г.О.Юхновець та інші.

Розглядаючи проблеми безпеки, необхідно зазначити, що безпека життєдіяльності вивчає проблеми захисту людей в різних видах діяльності (зокрема у  правовій, трудовій, військовій, податковій та в ін.).

Важливість теми дослідження  підвищується ще й тим, що у жодному виді діяльності неможливо досягти гарантій абсолютної безпеки, будь-яка діяльність у тому або іншому вигляді  небезпечна, але особливо небезпечна професійна діяльність спеціаліста податкової міліції.

Аналіз показує, що протягом 1998-2001 років відмічалося зростання кількості фактів протиправних дій щодо працівників податкової служби: шантажу, погроз та інших неправомірних методів впливу. Непоодинокими є випадки, коли злочинні угруповання намагаються втягнути працівників податкової міліції у протиправну діяльність.

У даному дослідженні проблема особистої безпеки співробітника буде розглядатися у вузькому розумінні слова, тобто на особистісно-діяльнісному суб¢єктивному рівні, який забезпечує формування особистого професіонального потенціалу правової захищеності працівника податкової міліції.

Актуальність  і важливість розгляду проблем особистої безпеки працівників податкової міліції обумовлюється рядом обставин: складністю, колізіями, суперечністю перехідного періоду, повномасштабністю рішення проблеми національної безпеки та її основної складової – економічної, воєнної, екологічної, інформаційної, політичної та іншої.

Проблема забезпечення безпеки діяльності працівників податкової міліції останнім часом стала однією з основних проблем, яка вимагає постійного аналізу, вивчення та удосконалення. Співробітники податкової міліції  не завжди мають належну фізичну, правову, психологічну, теоретичну та практичну підготовку. Не всі вони вміють орієнтуватися у складній обстановці, чи здатні прийняти правильне рішення в екстремальних ситуаціях і спроможні протидіяти злочинцям у різних ситуаціях,  що в кінцевому результаті призводить до небажаних наслідків.

Саме для підготовки фахівця податкової міліції, здатного забезпечити свою особисту безпеку на правовій основі і присвячене дане дослідження. В загальному розумінні особистаї безпека та її значення у службовій діяльності працівників, правове забезпечення та правові гарантії співробітників, елементи їх професійної та психологічної підготовки  розглядаються як важливий фактор безпечної професійної діяльності.

Це зумовило вибір теми дисертаційної роботи та основні напрями наукових пошуків.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Названа робота є частиною загальної теми, яку розробляють кафедри й наукові підрозділи Академії державної податкової служби України. Дисертація виконана в межах комплексного наукового проекту “Проблеми безпеки співробітників податкової міліції” (номер державної  реєстрації № 0101V007182).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)