СУЧАСНЕ ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ В ОРГАНАХ ВНУТРІШНІХ СПРАВ




  • скачать файл:
title:
СУЧАСНЕ ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ В ОРГАНАХ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Ефективність боротьби органів внутрішніх справ (ОВС) з адміністративними правопорушеннями і злочинністю значною мірою залежить від інформаційно-методичної озброєності управління в ОВС та матеріально-технічної оснащеності їх діяльності. Тому для науки і практики управління в ОВС завжди були та будуть актуальними проблеми вдосконалення інформаційно-методичного забезпечення управління на основі досягнень науки і техніки, зокрема розвитку конкретних методів управління та організаційно-правових основ їх застосування. Сучасне управління в ОВС базується на цілодобовому оперативному пошуку, отриманні, переробці, упорядкуванні, аналізі, осмисленні та використанні великих масивів статистичних даних і інформації, що швидко та якісно зробити ручним способом неможливо. Звідси додатково актуалізуються проблеми розробки сучасного інформаційно-методичного забезпечення управління в ОВС із застосуванням комп’ютерної техніки і спеціального програмного забезпечення.

Актуальність теми. За останні роки інформаційно-методичне забезпечення управління в ОВС серйозно змінило і значно розширило можливості управління, сприяло підвищенню його рівня та ефективності за рахунок, насамперед, швидкого розвитку базового матеріально-технічного і програмно-математичного забезпечення управління, підвищення рівня професійної підготовки працівників органів внутрішніх справ, набуття ними необхідних теоретичних знань та практичних навичок роботи з комп’ютерною технікою.

Ученими та практиками проведена значна робота з дослідження цих проблем. Достатньо згадати щодо цього друковані праці таких вітчизняних і зарубіжних авторів, як Г.А.Аванесова, В.Б.Авер’янова, О.Ф.Агапова, О.Ф.Андрійко, В.Г.Афанасьєва, О.М.Бандурки, О.П.Бєлоусова, К.І.Бєлякова, Ю.П.Битяка, М.С.Вертузаєва, І.В.Гори, В.П.Горшкова, А.І.Долгової, Р.А.Калюжного, С.В.Ківалова, Л.В.Коваля, Ю.М.Козлова, В.П.Кувалдіна, Н.Ф.Кузнецової, В.С.Кузьмичова, Ю.Ф.Лазарева, В.А.Мінаєва, П.П.Михайленка, Б.І.Мороза, М.М.Наумова, В.Ф.Опришка, П.І.Орлова, О.І.Остапенка, Г.І.Петрова, В.П.Пєткова, Н.С.Полєвого, Ю.В.Попова, О.П.Рябченко, В.В.Свиридова, В.Д.Сущенка, М.М.Тищенка, Г.А.Туманова, В.В.Цвєткова, В.К.Шкарупи, Г.В.Щокіна, Л.П.Юзькова та інших.

Праці зазначених та інших авторів, безсумнівно, мають дуже велике наукове і практичне значення, служать подальшому вдосконаленню законодавства та правозастосовної практики у сфері інформаційно-методичного забезпечення управління в органах внутрішніх справ. У той же час і сьогодні зазначені проблеми залишаються ще далеко не розв’язаними. Не маємо ми і досі ані жодного спеціального монографічного дослідження, яке б досліджувало сучасне інформаційно-методичне забезпечення управління в ОВС України, його розвиток та організаційно-правові проблеми. До цього часу до кінця ще не вивчені всі класи методів, що можуть застосовуватися в управлінні в ОВС, не здійснена їх класифікація за головними методологічними рівнями та не визначені організаційно-правові основи, шляхи і перспективи їх застосування. Повною мірою не виявлені та не досліджені в управлінні в ОВС і можливості на основі сучасної техніки, комп’ютерних програм та технологій універсального й достатньо потужного класу математичних методів, які можуть використовуватися та вже використовуються на практиці і як основні, і як допоміжні під час застосування всіх інших методів. Незважаючи на те що окремі аспекти досліджуваної теми раніше розроблялися в контексті законодавства та правоохоронної практики ОВС колишнього Союзу РСР, нині вони вже дещо застаріли і втратили свою актуальність. Саме тому дослідження сучасного інформаційно-методичного забезпечення управління в органах внутрішніх справ в умовах суверенної України і досягнутого рівня розвитку науки та практики крізь призму реалій і потреб сьогодення й очікуваного майбутнього набуло особливого значення і стало досить актуальним, необхідним і своєчасним.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дослідження виконано за професійною проблематикою та практичним спрямуванням вищих навчальних закладів МВС України, передбаченими пунктами 1.3 і 2.4  Пріоритетних напрямків фундаментальних та прикладних досліджень навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 1995 – 2000 роки, затверджених рішенням Колегії МВС України від 28 лютого 1995 року № 4КМ/2, і направлено на виконання основних положень Комплексної цільової програми боротьби зі  злочинністю на 1996 – 2000 роки, а також Комплексної програми профілактики злочинності на 2001–2005 роки, затвердженої Указом Президента України від 25 грудня 2000 року за №1376/2000.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)