ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ В АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ




  • скачать файл:
title:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ В АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Забезпечення прав юридичної особи в адміністративних провадженнях є однією з найгостріших проблем сучасної української правової науки та практики. До найважливіших функцій держави Конституцією України (статті 55, 56, 59) віднесено забезпечення прав і свобод, правовий та економічний захист юридичних осіб. Саме права і свободи особи та їхні гарантії визначають зміст і спрямованість державної діяльності, а їхнє закріплення та забезпечення є головним обов’язком держави.

Сучасні умови й принципи адміністративної діяльності та її правового регулювання потребують наукового переосмислення. Особливо це стосується забезпечення прав юридичної особи в адміністративних провадженнях.

Зокрема, результати узагальнення судової практики Вищим адміністративним судом України вказує, що надходження позовних заяв, апеляційних і касаційних скарг, заяв про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами від фізичних і юридичних осіб збільшилося в 2009 р. майже у два з половиною рази порівняно з 2008 р., а кількість касаційних скарг, що знаходилися у ВАСУ впродовж 2009 р., порівняно з 2008 р. зросла на 75%. Середньомісячне навантаження постановлених судових рішень на одного суддю ВАСУ збільшилось майже вдвічі – з 37 до 63 судових рішень щомісячно. У такій ситуації необхідно вжити нормативних, організаційних і методичних заходів щодо поліпшення якості здійснення адміністративного судочинства на всіх рівнях.

Ця проблематика загострюється підготовкою проектів Кодексу України про адміністративні проступки, Адміністративно-процедурного кодексу, а спеціальні комплексні монографічні дослідження, присвячені проблематиці юридичної особи, відсутні.

Значну увагу теорії юридичної особи як суб’єкта господарювання приділяли науковці-цивілісти та представники науки господарського права. Цивілістичний зміст ознак юридичної особи досліджували С. Асканазій, В. Бородін, С. Братусь, О. Венедиктов, В. Вітрянський, Д. Генкін, В. Грібанов, О. Іоффе, І. Єлісєєв, О. Красавчиков, М. Кулагін, М. Масленикова, В. Мусін, Є. Суханов, Ю. Толстой, Є. Хохлов, В. Цирульников, Б. Черепахін, Г. Шершеневич, В. Юсупов та ін.

Натомість учені-адміністративісти лише останнім часом почали висвітлювати окремі аспекти участі юридичної особи в адміністративно-правових, у тому числі адміністративно-процесуальних, відносинах та адміністративних провадженнях.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)