Особливості правового регулювання трудової діяльності депутатів Верховної Ради України як суб’єктів трудового права




  • скачать файл:
title:
Особливості правового регулювання трудової діяльності депутатів Верховної Ради України як суб’єктів трудового права
Тип: synopsis
summary:

 

Актуальність теми. Час, що пройшов з моменту визнання України незалежною й суверенною державою, окреслив шлях, яким їй належить іти у своєму становленні й розвитку. За цей період відбулися значні зміни в економічному, політичному й громадському житті країни, що, у свою чергу, зумовило зміни в урегулюванні діяльності народних депутатів. Адже від ефективності їх діяльності багато в чому залежить нормальне функціонування держави й суспільства.

Діяльність народних депутатів України сьогодні розглядається переважно в межах конституційного права як дослідження конституційно-правового статусу парламентарів і в рамках права адміністративного у вигляді дослідження діяльності суб’єктів останнього. Однак народний депутат є не тільки представником Українського народу, а його трудова діяльність проходить у вищому законодавчому органі держави – Верховній Раді Україні. Парламент, у свою чергу, виконує одну з тих основних функцій, які забезпечують функціонування держави, у зв’язку з чим на нього покладаються особливі повноваження. У силу специфіки трудової функції парламентарів і призначення органу, в якому вони працюють, правовому регулюванню трудової діяльності народних депутатів притаманна певна особливість.

Особливостям правової регламентації трудових відносин за участю окремих категорій працівників приділяли увагу такі знані фахівці науки трудового права, як М.Г. Александров, В.С. Венедіктов, М.І. Іншин, І.П. Лаврінчук, Н.М. Неумивайченко, А.Ю. Пашерстник, С.М. Прилипко, В.І. Прокопенко, О.І. Процевський, В.Г. Ротань, Г.І. Чанишева, О.М. Ярошенко та ін. Незважаючи на це, поза увагою науковців до останнього часу знаходилася проблематика правової регламентації трудової діяльності такого особливого суб’єкта трудового права, як народних депутат України. Це вимагає комплексного осмислення порушеної проблеми з урахуванням існуючих реалій, досягнень науки трудового права й потреб правозастосовної практики. Адже ефективність трудової діяльності парламентарів, безперечно, залежить від досконалості правового впорядкування трудових відносин із цією категорією працівників. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)