ТЛУМАЧЕННЯ ПОДАТКОВО-ПРАВОВИХ НОРМ




  • скачать файл:
title:
ТЛУМАЧЕННЯ ПОДАТКОВО-ПРАВОВИХ НОРМ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Здобувши незалежність Україна проводить активне реформування та удосконалення законодавства, що регулює справляння податків, зборів та обов’язкових платежів. Проте сфера податкових відносин ще й дотепер характеризується підвищеним рівнем соціального напруження, адже сплата податків і зборів завжди означає для їх платників відчуження частини власності. Саме тому суб’єкти податкових відносин, на яких покладено обов’язок зі сплати податків, зборів, обов’язкових платежів, намагаються мінімізувати власні податкові відрахування. Кожного разу при визначенні суми податку чи збору, що підлягає сплаті до бюджету або до державного цільового фонду, платник застосовує норму закону, що встановлює порядок сплати відповідного податкового платежу. Тому фактично кожного разу платнику податку чи збору необхідно тлумачити податково-правові норми.

Актуальною також на сьогодні виступає проблема якості багатьох податкових законів, чіткості формулювань, термінів і понять, що використовуються у них. Так, досить високий темп законодавчої діяльності, що зумовлює стрімкий розвиток податкового законодавства впродовж останнього десятиріччя, певною мірою негативно позначився на якості нормативно-правових актів, що регулюють справляння податків. Неоднозначність змісту окремих норм податкового законодавства створює підґрунтя для різного їх тлумачення платниками податків і зборів, з одного боку, і контролюючими органами та судами – з іншого. Навіть сам законодавець, враховуючи високий рівень колізійності норм податкового законодавства, закріпив у законодавстві норму щодо конфлікту інтересів.

За таких обставин проблема тлумачення норм законів та підзаконних правових актів, що регулюють справляння податків та зборів в Україні, набуває великого значення та актуальності. Сьогодні незаперечним є той факт, що вихід нашої країни, у тому числі й із економічної кризи, та подальша ефективність розпочатих перетворень багато в чому залежать не тільки від того, наскільки досконалим є чинне законодавство, але й значною мірою від того, як воно тлумачиться, і, відповідно, як втілюються на практиці норми податкового права. У зв’язку з цим тлумачення норм податкового права як одного з елементів механізму правового регулювання повинно забезпечувати чітке та однакове застосування нормативно-правових актів, що регулюють справляння податків і зборів в Україні, і в кінцевому рахунку, що є вкрай важливим, сприяти встановленню й підтриманню принципу законності, який є основоположним принципом правової держави, закріпленим у Конституції України.

 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)