ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ДИСЦИПЛІНИ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ




  • скачать файл:
title:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАКОННОСТІ ТА ДИСЦИПЛІНИ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми полягає в тому, що побудова правової держави потребує постійного вдосконалення діяльності всього його апарату і, зокрема, органів виконавчої влади. Необхідною умовою їхньої діяльності є високий рівень дотримання законності та дисципліни, саме тому державні службовці реалізують політику Президента України та Кабінету Міністрів України і, відповідно, на них покладається основний обов’язок із захисту прав і законних інтересів громадян, підприємств, установ і організацій.

Однією з основних проблем діяльності державного апарату є численні порушення законності, такі як корупція, хабарництво, зловживання службовим становищем тощо, що становлять особливу небезпеку в діяльності органів виконавчої влади, оскільки вони здійснюють контрольні та наглядові функції.

Аналіз практики діяльності органів виконавчої влади вказує на те, що сьогодні існують проблеми, пов’язані з необхідністю вдосконалення правового регулювання їх діяльності, вироблення механізму з попередження зловживань посадовими особами, підвищення їх відповідальності за рішення, що приймаються та реалізуються, викорінення хабарництва, зміцнення всіх видів державної дисципліни. Зокрема, протягом 2006–2008 рр. на 36 засіданнях колегії та 63 оперативних нарадах у прокурора Вінницької області було розглянуто понад 110 актуальних питань підвищення ефективності роботи, де перед підпорядкованими прокурорами та керівниками структурних підрозділів апарату ставилися конкретні завдання та суворо контролювалася повнота та якість їх виконання. Водночас, за вказаний період прокурор Вінницької області видав понад 300 розпорядчих документів (103 накази, 28 вказівок, 174 розпорядження), спрямованих на активізацію наглядової, представницької та слідчої роботи, усунення проявів формалізму та інших недоліків у організації прокурорсько-слідчої діяльності.

Необхідність вирішення вказаних актуальних проблем обумовлена проведенням адміністративної реформи в України, що забезпечить реформування системи державного управління в Україні, створення умов для побудови демократичної, соціальної, правової держави, утвердження та забезпечення прав людини і громадянина. Підтвердженням цього факту є проведене в межах дисертаційного дослідження опитування 405 працівників Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Вінницькій області, що стосувалось питань забезпечення законності та дисципліни в діяльності органів виконавчої влади. Так, на думку 76% (306) опитаних, заходи держави щодо зміцнення законності та дисципліни в діяльності органів виконавчої влади вирішують проблеми діяльності органів виконавчої влади, проте 24% (99) так не вважають.

Спеціальні комплексні дослідження, присвячені вивченню законності та дисципліни в діяльності органів виконавчої влади відсутні, хоча існує значна кількість вчених, які вивчали різноманітні аспекти законності та дисципліни: Ю.Є. Аврутін, О.Ф. Андрійко, О.В. Баклан, Ю.Ю. Басова, Д.Н. Бахрах, С.Г. Братель, В.П. Ворушило, В.М. Гаращук, Л.М. Горбунова, І.О. Грибок, І.К. Залюбовська, Ю.М. Козлов, І.М. Козьяков, В.В. Колесніков, В.К. Колпаков, О.В. Кондратьєв, А.П. Коренев, О.В. Кузьменко, О.М. Куракін, В.І. Курило, В.В. Лазарєв, В.В. Лунєв, О.В. Марцеляк, І.В. Мельник, О.П. Нагорний, І.Л. Невзоров, Н.Р. Нижник, В.І. Олефір, А.Ю. Осадчий, О.В. Ряшко, В.В. Самохвалов, С.В. Степашин, В.Д. Сорокин, В.П. Тарануха, Ю.В. Ткаченко, Д.П. Цвігун та інші.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)