АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПОЛЬОТІВ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ПОЛЬОТІВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Проблематика дисертації є невід’ємною складовою сучасних досліджень адміністративного примусу і присвячена забезпеченню безпеки польотів повітряних суден засобами адміністративної відповідальності.

Авіаційний транспорт інтенсивно використовується для переміщення різними верствами населення. Українські авіакомпанії виконують майже 20 млн рейсів за рік (не враховуючи чартерні) і перевозять близько 1,6 млрд пасажирів. За таких умов постала нагальна необхідність у вдосконаленні заходів щодо забезпечення безпеки польотів, серед яких важливе місце посідає адміністративна відповідальність.

За даними органів статистики, у період з 2004 по 2009 роки до такої відповідальності притягнуто 256 осіб. Вищенаведене свідчить, що цей інструмент підтримання порядку у протидії діянням, які посягають на безпеку польотів, використовується неефективно. Однією з причин такого становища є прогалини у теоретичному опрацюванні питань адміністративної відповідальності на авіаційному транспорті. На сьогоднішній час вони лише фрагментарно розглянуті у деяких працях українських правників. Досі не сформовані концептуальні положення щодо місця цього інституту а ні в адміністративно-деліктному праві, а ні в системі заходів транспортної безпеки, відсутні цілісні уявлення щодо подолання колізій у нормативному матеріалі, не визначені шляхи усунення складнощів у практичній діяльності щодо притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

Таким чином, необхідно констатувати, що наукове супроводження адміністративної діяльності по забезпеченню безпеки польотів повітряних суден засобами адміністративної відповідальності не відповідає соціальним очікуванням і потребує суттєвого вдосконалення. За таких обставин постала актуальною систематизація нормативного матеріалу, уточнення понять і дефініцій, які використовуються у досліджуваній сфері, розробка пропозицій щодо вдосконалення чинного законодавства і рекомендацій для правозастосовчої практики.

З урахуванням цього, базове підґрунтя дисертації склали дослідження проблем адміністративного права, які здійснили В.Б. Авер’янов, О.Ф. Андрійко, Ю.П. Битяк, І.Л. Бородін, В.М. Гаращук, І.П. Голосніченко, П.В. Діхтіевский, Є.В. Додін, Р.А. Калюжний, А.Т. Комзюк, Т.О. Коломоєць, В.К. Колпаков, В.В. Конопльов, О.В. Копан, О.В. Кузьменко, Д.М. Лук’янець, О.В. Негодченко, Н.Р. Нижник, В.І. Олефір, О.І. Остапенко, Д.В. Приймаченко, Т.О. Проценко, О.П. Рябченко, А.О. Селиванов, В.К. Шкарупа, Х.П. Ярмакі та інші. Обґрунтуванню поглядів дисертанта слугували роботи, що розв’язували конкретні наукові завдання в сфері адміністративного права, які підготували К.К. Афанасьєв, В.М. Бевзенко, М.Ю. Веселов, В.Д. Гавловский, Є.С. Герасименко, В.К. Гіжевський, С.Т. Гончарук, В.В. Гордєєв, Е.Ф. Демський, В.В. Доненко, С.Ф. Константінов, С.О. Кузніченко, У.І. Ляхович, Т.О. Мацелик, О.І. Миколенко, О.Л. Соколенко, Н.В. Хорощак та інші.

Їхні здобутки містять низку системних положень і висновків, які прямо або опосередковано стосуються адміністративної відповідальності за конкретні проступки і створюють методологічні передумови для ефективного її дослідження у нових реаліях.

Таким чином, потреба у подальшому розробленні теоретичних питань і практичних рекомендацій щодо адміністративної відповідальності за порушення правил безпеки польотів обумовлює актуальність обраної дисертантом теми.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)