ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ПЕНСІЙ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ПЕНСІЙ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. У 2003 році Верховною Ради України було прийнято Закони України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” та “Про недержавне пенсійне забезпечення”. Зазначені закони визначили систему пенсійного забезпечення населення України та принципи її функціонування. Зокрема, пунктом другим Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що пенсійне забезпечення осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та на інших роботах із шкідливим та важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України має здійснюватися у майбутньому згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні пенсійні фонди.

Таким чином, законодавством передбачено, що проблема пенсійного забезпечення зазначених категорій працівників потребує свого подальшого законодавчого врегулювання. Протягом останніх кількох  років Кабінет Міністрів України та Верховна Рада України розглядає законопроекти щодо регулювання професійних пенсій. Однак Верховна Рада України поки що не прийняла закон, який би визначав принципи функціонування професійних та корпоративних пенсійних фондів, за допомогою яких має здійснюватися професійне пенсійне забезпечення.

Отже, питання правового регулювання професійних пенсій в України залишається невирішеним, незважаючи на його велику соціальну та економічну значущість, постійний інтерес до його вирішення у великої кількості громадян України, які мають право на отримання таких пенсій. Це зумовлює актуальність даного дисертаційного дослідження та необхідність подальшої наукової розробки теоретичних проблем правового регулювання фінансування професійних пенсій в Україні.

Ступінь наукової розробки. Питання функціонування професійних та корпоративних пенсійних фондів, за допомогою яких має здійснюватися професійне пенсійне забезпечення, до цього часу залишається мало дослідженим в юридичній та економічній літературі.  Більшість вчених економістів та правників, які розглядали це питання, зокрема, Лібанова Е.М., Ткаченко Л.Г., Леонов Д.А., Тарасенко О.О., Бірюк С.О., Назарова Г.В., Нечай А.А., Ульянов В.А., Петрина К.Д., Федоренко А.В., Папієв М.М., Ковальова Н.М., Ткач О.Й. та інші приділяли увагу проблемним питанням функціонування солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, умовам початку функціонування накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, вдосконалення системи недержавного пенсійного забезпечення тощо. Роботи, що були присвячені правовому регулюванню фінансування пенсійної системи в Україні, зокрема Нечай А.А., Ульянова В.А., Леонова Д.А., Ткача О.Й. не розглядали окремо регулювання фінансування професійних пенсій в Україні.

Сьогодні існує лише загальне дослідження правового статусу накопичувальних пенсійних фондів, які мають функціонувати на другому та третьому рівні пенсійної системи України, проведене доктором юридичних наук Нечай А.А. Але у ньому також не розглядаються особливості правового регулювання фінансування професійних пенсій в Україні та питання, пов’язані із особливостями утворення та функціонування пенсійних фондів, за допомогою яких має здійснюватися професійне пенсійне забезпечення.

У зазначених вище роботах не проводився комплексний аналіз правових режимів професійного пенсійного забезпечення в Україні, не розглядалися джерела фінансування професійних пенсій, особливості правового  регулювання публічних грошових фондів коштів, які є матеріальною основою системи професійного пенсійного забезпечення. Запропонована дисертаційна робота є актуальним комплексним дослідженням, у якому системно аналізуються теоретичні і практичні проблеми правового регулювання фінансування професійного пенсійного забезпечення у сучасній Україні. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)