АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТРАНСПОРТНОЇ ДИСЦИПЛІНИ В ДЕРЖАВІ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТРАНСПОРТНОЇ ДИСЦИПЛІНИ В ДЕРЖАВІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Необхідною умовою життєдіяльності будь-якої держави, забезпечення стабільності суспільних відносин є дисциплінованість її суб’єктів. Державна дисципліна, окремим видом якої є транспортна, дуже різноманітна. Сьогодні прийнято низку нормативних актів з питань фінансової, планової, службової, договірної, військової та багатьох інших видів дисципліни. Цим та іншим видам державної дисципліни присвячено низку наукових розробок, чого не можна сказати про такий її вид як транспортна дисципліна, яка використовується у багатьох законодавчих актах, за її порушення особи притягуються до відповідальності, у той час як її нормативне визначання, і як наслідок – одноманітне тлумачення відсутнє.

У чинному законодавстві та науковій літературі можна помітити деяке ототожнення таких категорій, як „безпека дорожнього руху” та „транспортна дисципліна”, що, на нашу думку, є необґрунтованим, оскільки остання із вказаних категорій є значно вужчою за змістом. На відміну від забезпечення безпеки дорожнього руху, забезпечення транспортної дисципліни має менший суб’єктно-об’єктний склад, а також є необхідною умовою ефективного забезпечення безпеки дорожнього руху, одним із його засобів (способів).

Разом з тим, рівень транспортної дисципліни в державі залишається досить низьким, свідченням чого є високі смертність та травматизм на дорогах України, численні та систематичні зловживання службовим становищем під час виробництва, стандартизації і оцінки відповідності автомобільного транспорту, його ліцензування, ввезення на територію України, переобладнання транспортних засобів, їх реєстрації та перереєстрації (обліку), проведення державного технічного огляду транспортних засобів, а також здійснення контролю та нагляду за ними.

Переважна більшість наведених вище та інших проблем накопичилось у зв’язку із відсутністю комплексних наукових досліджень у цій сфері. Частково до аналізу окремих напрямків забезпечення транспортної дисципліни в державі звертались такі вітчизняні науковці як С. М. Гусаров, М. М. Долгополова, О. В. Домашенко, Д. П. Калаянов, В. І. Коноплянко, В. А. Мисливий, О. Л. Міленін, В. В. Новіков, О. Ю. Салманова, Х. П. Ярмакі та ін. Проте, у вітчизняній юридичній науці адміністративно-правові засади забезпечення транспортної дисципліни в державі висвітлені недостатньо, в існуючих наукових працях ці питання досліджувались фрагментарно або в рамках ширшої правової проблематики, без комплексного підходу, а існуючі окремі публікації з цих питань стосуються окремих форм, способів та методів забезпечення транспортної дисципліни.

Зазначеним вище і обумовлюється актуальність і важливість комплексного дослідження адміністративно-правових засад забезпечення транспортної дисципліни в державі.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)