АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПРОСТУПКИ У СФЕРІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ



title:
АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПРОСТУПКИ У СФЕРІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Розвиток сфери телекомунікацій у сучасних умовах розглядається як один із пріоритетних напрямів науково-технічного прогресу, як фактор підвищення життєвого рівня населення, забезпечення національної безпеки країни. Одним з найважливіших засобів реалізації державної політики у сфері телекомунікацій є створення належної ефективної нормативно-правової бази, спроможної забезпечити правопорядок у цій сфері. Це передбачає дослідження проблематики охорони відносин, які виникають у сфері телекомунікацій, адміністративно-правовими засобами, серед яких особливе місце посідає адміністративна відповідальність. Вона являє собою систему заходів реагування уповноважених державних органів на протиправні посягання, урегульованих нормами адміністративного права. У зв’язку з тим, що сфера телекомунікацій має перебувати під державно-правовою охороною, питання вдосконалення засобів адміністративно-правової охорони, особливо адміністративної відповідальності за правопорушення у цій сфері, набувають особливого значення.

Актуальність досліджуваної теми зумовлена також низкою інших чинників. По-перше, у зв’язку із внесенням змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (надалі – КУпАП), а саме доповненням його статтями 144 – 148-5, а також з прийняттям Закону України «Про телекомунікації» постала необхідність комплексного науково-теоретичного дослідження питань адміністративної відповідальності за порушення в зазначеній сфері. По-друге, проблеми захисту відносин у сфері телекомунікацій адміністративно-правовими засобами вивчалися науковцями лише побіжно, в основному у роботах міжгалузевого характеру. Спеціальних монографічних праць, в яких би охорона зазначених відносин з позицій адміністративно-правової науки розглядалася безпосередньо та всебічно, в Україні немає.

Сучасний стан адміністративно-правової охорони відносин у сфері телекомунікацій з метою забезпечення інформаційної безпеки потребує суттєвого вдосконалення у напрямі його впорядкування, уніфікації процедур та забезпечення їх прозорості. До того ж, чимало важливих питань стосовно адміністративної відповідальності за порушення у сфері телекомунікацій не знайшли однозначного як наукового, так і законодавчого вирішення і наразі залишаються дискусійними.

Формування ефективної адміністративно-правової охорони у сфері телекомунікацій шляхом застосування відповідних заходів має спиратися на наукове підґрунтя, завдяки якому формуються теоретичні основи адміністративної відповідальності за проступки у вказаній сфері. З цією метою опрацьовано фундаментальні наукові роботи вчених з адміністративного права та процесу: В. Б. Авер’янова, О. М. Бандурки, Д. М. Бахраха, Ю. П. Битяка, І. П. Голосніченка, Є. В. Додіна, В. В. Зуй, Р. А. Калюжного, С. В. Ківалова, Л. В. Коваля, В. К. Колпакова, Т. О. Коломоєць, А. Т. Комзюка, Д. М. Лук’янця, С. О. Мосьондза, Д. М. Овсянко, О. І. Остапенка, Г. О. Пономаренко, О. П. Рябченко, М. М. Тищенка.

З метою формулювання основних категорій та понять використані роботи вчених, науковий пошук яких був спрямований на вивчення питань, які так чи інакше стосуються ширшої за змістом проблеми адміністративно-правового регулювання відносин у сфері телекомунікацій. Зокрема, піддано науковому аналізу роботи правників, які вивчали організаційно-правові аспекти державного управління, у тому числі інформатизації: Д. С. Азарова, І. В. Арістової, Б. А. Кормич, Ю. О. Легези, В. А. Ліпкана, О. В. Логінова, А. Л. Письменицького, О. Г. Фролової.

Разом з тим, на рівні теоретичних досліджень не з’ясовані повною мірою причини та умови, які сприяють вчиненню суспільно-шкідливих дій у сфері телекомунікацій, не досліджений у належному обсязі зміст діяльності органів, що забезпечують правопорядок у зазначеній сфері, щодо припинення порушень та їх попередження. Зазначені обставини зумовили вибір теми дисертаційного дослідження, а також засвідчують його актуальність.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины