АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ У ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. На сьогодні перед Україною постало досить складне та відповідальне завдання, пов’язане з інтеграцією нашої держави до європейської спільноти. Не буде перебільшенням сказати, що від реалізації зазначеного завдання залежить подальше політичне, економічне та соціальне зростання держави, оскільки сучасні світові тенденції, більшість із яких мають, на жаль, негативний характер (фінансові та економічні кризи, катастрофи, тероризм тощо), зобов’язують держави об’єднуватися для спільного подолання як кризових явищ, так і для реалізації позитивних проектів.

Вигідне геополітичне положення України робить її надзвичайно важливим партнером для більшості європейських країн, об’єднаних у Європейський Союз. Виходячи з цього, євроінтеграційні плани Української держави є важливими не тільки для неї самої, але і для Європейського Союзу в цілому. Проте для досягнення євроінтеграційних цілей Україна має виконати значну кількість передумов, що, як наслідок, покладає на її органи чималу кількість додаткових та надзвичайно відповідальних обов’язків, зокрема: приведення національного законодавства у відповідність до міжнародних та європейських правових актів; посилення стабільності та ефективності інституцій, що забезпечують демократію та верховенство права; подальше проведення судової та правової реформ для забезпечення незалежності судової влади та зміцнення її адміністративної дієздатності, а також забезпечення неупередженості та ефективності прокуратури; запровадження ефективних заходів зниження рівня бідності та підвищення рівня зайнятості, спрямованих на суттєве зменшення кількості населення, що перебуває за межею бідності, та посилення соціальної інтеграції, включаючи стабільну систему освіти, охорони здоров’я та інших соціальних послуг для всіх верств населення тощо.

Виконання перерахованих завдань покладається, безумовно, на всі органи державної влади, а також на органи місцевого самоврядування, проте більший обсяг навантаження у названій сфері покладається на органи виконавчої влади. Проте необхідно відзначити, що вони не повною мірою готові до виконання цих обов’язків, і пов’язане це, на наш погляд, з тим, що їх діяльність у цій сфері не має ще належного організаційно-правового забезпечення. Нині розроблено та прийнято переважно лише загальнодержавні правові акти з питань євроінтеграції України, проте останні, з одного боку, вимагають певної деталізації, а з іншого – відповідних механізмів, спрямованих на їх впровадження у життя, чим, власне кажучи, і мають займатися органи виконавчої влади.

Отже, зважаючи на викладене, перед органами виконавчої влади України постає чимала кількість завдань, пов’язаних з нормативним, правовозастосовчим та організаційним забезпеченням євроінтеграційних процесів, що й обумовлює актуальність та важливість глибокого наукового аналізу їх діяльності у названій сфері.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконано відповідно до пп. 9.1 та 9.3 Пріоритетних напрямів наукових досліджень Харківського національного університету внутрішніх справ на 2006-2010 рр. і планів науково-дослідних робіт кафедри адміністративного права та процесу Харківського національного університету внутрішніх справ.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)